Loading content ...

Esther van Rijswijk

Esther van Rijswijk

Journalist, econoom en co-founder van Mattermap

Esther van Rijswijk is journalist, econoom en co-founder van Mattermap. Esther van Rijswijk treed op als gespreksleider/presentator maar ook als columnist, spreker en debatleider en spreekt over een een wijd scala aan thema’s binnen de economie en journalistiek.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op! Vul uw gegevens in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Esther van Rijswijk begon haar carrière als beleidsadviseur bij het ministerie van financiën. De afgelopen jaren specialiseerde Esther zich vooral in het analyseren van debatten en argumentatie, zowel voor journalistieke doeleinden als voor organisaties.

Esther van Rijswijk is regelmatig te gast bij omroep WNL waar ze de ontwikkelingen in de economie toelicht, zowel op radio als tv en live. Ze schreef bijna tien jaar voor Elsevier, was correspondent in Londen voor dat blad en voor RTL-Nieuws en presenteerde Esther een debatprogramma bij BNR.  

Daarnaast deed Esther een aantal onderzoeken en projecten op gebied van Mediawijsheid. Zo onderzocht ze online gedrag van mediamakers: Wat doe je wel en niet online als het gaat om zaken als fact checken, privacy en commercie?

De tool Mattermap die Esther heeft ontwikkeld won een mediawijsheid prijs. Mattermap ondersteunt bij het in kaart brengen van kwesties en maakt het mogelijk verschillende standpunten te visualiseren, te voorzien van diepere context én van bronvermelding. Deze tool ontwikkelde ze voornamelijk voor journalisten en het onderwijs, maar de tool is in principe bruikbaar voor iedereen.

Esther van Rijswijk is een enthousiaste dagvoorzitter die weet hoe ze thema’s op een sterke manier naar voren kan brengen; Esther daagt uit en verbind. Esther is vertrouwd op het podium, dit zorgt voor een ontspannen sfeer.

  Thema’s

  • Economie
  • Economische ongelijkheid
  • De arbeidsmarkt
  • Financiële markten
  • Pensioenen
  • Vrouwen aan de top
  • Mediawijsheid
Gerelateerde sprekers