Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies

Blog

Meer vrijheid en resultaat door je belemmerende overtuigingen te doorbreken

Chantal Heutink

Geschreven door Chantal Heutink

Herken je dit? Je werkt knetterhard, en toch boek je niet de gewenste resultaten. Je had je voorgenomen om die ene stap te zetten, maar blijft het uitstellen. Je lijkt stoer, maar vanbinnen voel je die twijfel en onzekerheid.

Voor mij heel herkenbaar. In 2006 had ik heel stoer de stap gezet om naar Kenia te gaan en mijn droom te volgen. Er is veel aan vooraf gegaan voordat ik überhaupt het lef had om mijn comfortabele leven achter me laten. Ik heb vervolgens een business opgezet in Kenia en deze jarenlang met vurige passie geleid. Totdat, BAM, ik de stekker er noodgedwongen uit moest trekken. Teleurstelling, woede, frustratie en een gevoel van falen overheerste.

Ik had mijn passie geleefd, waarom was het dan niet gelukt zoals ik voor ogen had? 

En ja, de externe omstandigheden, het feit dat ik in een ontwikkelingsland werkte voor achtergestelde meisjes en vrouwen die vrijwel geen geld hebben, de cultuurverschillen, ik kon het allemaal daar aan wijten. Ten dele heeft dat ook een rol gespeeld. En aan andere kant wist ik dat er nog meer was. Een missing link. Iets in mij.

Hoe zit dat bij jou? Ligt het aan je manager, je partner, de situatie, het feit dat je geen geld hebt, dat je erbij zit zoals je er nu bij zit? Of voel je dat er nog iets anders is?

In eerste instantie wilde ik er niet aan. Ik voelde weerstand. Hoezo in de spelonken van mijn binnenste kijken? Het was toch duidelijk, de business was niet gelukt. Een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen. Echter, ik herkende een rode draad in mijn leven. Die van ploeteren, trekken, sleuren, frustratie, overleven en weer doorgaan. Dit gedrag kostte me ontzettend veel energie. Ik kwam er gaandeweg achter dat er belemmerende overtuigingen op onbewust niveau de regie voerde over mijn leven.

Als tiener had ik gezien hoe trots mijn moeder was op mijn broer toen hij zijn diploma kreeg. Hij, die steeds met hakken over de sloot en de nodige stress, het toch uiteindelijk had gehaald. Toen ik mijn diploma haalde had ik bij wijze van spreken mijn jurk al aangetrokken, klaar voor het feest. Alles wat er gebeurde, behalve een feestelijk onthaal. ‘Ik had niet anders van je verwacht Chantal’, kreeg ik te horen.
Dit moment heeft ertoe bijgedragen dat ik op onbewust niveau de overtuiging heb opgeslagen;

Je krijgt alleen erkenning en de dingen waarnaar je verlangt als je keihard werkt en met bloed, zweet en tranen. 

Nou, die zijn er legio geweest in mijn leven. En goed was nooit goed genoeg. Het herkennen en elimineren van dit patroon was een doorbraak. Voor het eerst kwam ik in rustiger vaarwater en trok ik kansen en mogelijkheden aan. Wil jij dat ook? Weten wat je wilt en je doel bereiken gaat om meer dan plannen maken, focus, doorzettingsvermogen en mindset.

Het vraagt om lef om naar de krochten van je binnenste te gaan en je angsten en belemmerende overtuigingen onder ogen te komen. Lef om het proces aan te gaan. Lef om keuzes te maken.

Wat het je oplevert? Vrijheid. Inzicht. Regie over jouw leven. En dat jouw innerlijke vuur, jouw kracht wordt ontketend.

laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*