Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies

Blog

“Deze tijd is voor mij!” tips voor de Mantelzorger

Geschreven door Maria Grijpma en Inge Jager

“Zorg je goed voor jezelf, dan zorg je beter voor een ander” Het lijkt een open deur maar toch blijkt dat veel te weinig mensen dit doen, zeker onder de mantelzorgers. Dit is precies waar we in ons boek “Klein geluk van de mantelzorger” aandacht aan besteden. In het boek bieden we verschillende recepten aan voor mantelzorgers. Als mantelzorger is het belangrijk voldoende tijd voor jezelf te nemen en stil je staan bij je eigen geluk. Elk item sluit aan bij het vervullen bepaalde behoeften, daarbij geven we praktische tips.  In deze blog delen we een fragment uit een item in het boek “Deze tijd is voor mij”.

Het is heel normaal als je er eens alleen op uit wilt of alleen thuis wilt zijn. Dat is normaal als je een kind bent, als je een puber bent, als je getrouwd bent en ook als je mantelzorger bent. Het is belangrijk om af en toe helemaal te doen wat voor jou goed is. Daar word je tevreden van en je batterij wordt weer opgeladen en je kunt het leven weer beter aan. ‘Ja maar, mijn zieke partner of kind, mijn vader of moeder, waar moet die heen? Ik kan niet weg, ik mag niet weg, ik wil niet weg …’ Zie je hoe je jezelf direct tegenhoudt?

Het goede nieuws: alles kan en mag. Het is goed dat kinderen naar school gaan en niet de hele dag bij hun moeder zijn. Het is ook juist dat zieke mensen niet totaal afhankelijk van één persoon worden. Het is ‘Ja’ voor jezelf. En geen ‘Nee’ tegen de ander, ook al kan dat wel zo voelen.

Neem als mantelzorger de ruimte om te onderzoeken waar je behoeften liggen en ga hier mee aan de slag. In ons boek vind je nog veel meer tips over hoe je dit voor jezelf kan realiseren. OOk geven we praktische workshops en lezingen over o.a. dit thema. Ervaar dat je binnen enkele minuten, rust, nieuwe energie of inspiratie kunt opdoen.

 

laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Onderwerpen