Loading content ...

Gevangenschap

Lezingen over Gevangenschap

Bij gevangenschap denken we al snel aan leven in het gevang. Opsluiting wordt gebruikt als methode om mensen te straffen. Helaas komt het ook voor dat mensen in gevangenschap moeten leven zonder iets verkeerd te hebben gedaan.  Via Athenas kun je in contact komen met sprekers die ervaring hebben op dit gebied. Bekijk het overzicht met lezingen over Gevangenschap.

Doe een boeking!

Neem vrijblijvend contact met ons op! Vul uw gegevens in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Gevangenschap

    • Leven in gevangenschap zorgt voor sociale isolatie. Het ontneemt iemand van de vrijheid te gaan en staan waar men wil. Dit zorgt voor een belemmerend en benauwd gevoel. Leven in gevangenschap wordt als emotineel zwaar ervaren. Gevangenschap wordt strafmaatregel opgelegd om individuen te straffen en de maatschappij in bescherming te nemen. Maar wat als je onschuldig bent? Onze spreker hebben dit mee moeten maken.
    • Het rechtsysteem in Nederland bepaald wanneer iemand detentie wordt opgelegd en voor welke tijdsduur dit is. Regelingen in het buitenland zijn anders dan in Nederland. Is het delict in het buitenland gepleegd dan kan het zijn dat je als Nederlander in een buitenlandse gevangenis terecht komt. In Nederland hebben gevangenen toegang tot relatief veel voorzieningen tijdens hun verblijf in de gevangenis.
    • Een groot probleem is dat terugkeer in de maatschappij na gevangenschap over het algemeen erg lastig is. Mensen hebben een strafblad, dit zorgt ervoor dat er weinig mogelijkheden zijn qua nieuwe kansen. Daarnaast zijn ex-gevangenen vaak psychisch beschadigd en vinden het lastig op sociaal niveau mee te kunnen komen. Re-integratietrajecten zorgen er voor dat de kansen op een prettige terugkeer in de maatschappij voor een ex-gedetineerde worden vergroot en de kans op recidive verkleint.