Loading content ...

marcel-bullinga

Interview met Futurist Marcel Bullinga

Marcel Bullinga is trendwatcher en futurist. Tijdens een lezing of workshop geeft hij inzicht en zorgt hij ervoor dat uw bedrijf weer helemaal futureproof is.

Als futurist heeft Marcel Bullinga specifieke ideeen over hoe onze toekomst er uit gaat zien. Hier willen wij meer over weten! Marcel geeft ons een sneak-peek in de toekomst.

 

Je bent trendwatcher en futurist, hoe is dit op je pad gekomen?

Ik schreef een boek over democratie en technologie in het jaar dat Internet Nederland binnenkwam. Spannend! Ik was de eerste klant zowat. Nog niemand kende Internet en/of vond het een nutteloos speeltje. Het was de tijd van @xs4all @digitalestad en @digitaleburgerbeweging (ik was 1 van de oprichters). De lijst met alle websites in Nederland besloeg toen ongeveer 1 beeldscherm – kan je het je voorstellen? – en ik had daar 1 van… Het boek kwam wat later uit: Spinnen in het digitale web. Google maar…

 

Wat zal volgens jou de grootste verandering zijn tussen nu en 2025?

Futureproof denken en organiseren. Van gewone professional naar superprofessional. Combineren van onmogelijke zaken. Van angst naar kans. Van robots stelen onze banen (klopt) naar robots zijn nodig voor onze toekomstige welvaart (klopt nog meer). Van focus op verdwijnbanen naar focus op banen van de toekomst. Combineren van toekomsten: werk & onderwijs. Combineren van trends: duurzaamheid & robots. Heel veel nieuwe woorden voor de nieuwe toekomsten. Overheidsrobots. Uber-overheid, leerrobots. We worden allemaal mediaplayers die leren om stilte in te bouwen.

 

Wat heeft een bedrijf zeker nodig om er voor te zorgen ‘Futureproof’ te zijn?

Futureproof mensen.

 

Wat kan het publiek verwachten tijdens een lezing van jou?

10 vragen over de toekomst. Confronterende feiten en een paar hoopvolle mogelijkheden. Plus wat humor. Als de mensen lachen is dat een teken dat ze niet slapen!