Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Irma Lohman

leiderschap, motivatie en authenticiteit, een interview met Irma Lohman

Irma Lohman benadert het thema ‘leiderschap’ vanuit een inspirerende invalshoek. Middels de toonladder van het leven’ laat ze mensen hun talenten ontdekken.

Als spreker, schrijver, zangeres en moeder verplaats jij je in verschillende rollen en benader je verschillende themas, een van deze themas is autenthiciteit. Hoe zorg jij voor balans en hoe bewaar je jouw authenciteit?

In een hectisch leven als alleenstaande moeder met 6 jongen jongens behoud ik balans doordat ik doe waar mijn hart naar uit gaat en ik mijn missie aan het uitdragen ben. Dat geeft zoveel energie dat dat tegelijkertijd voor balans zorgt. Mijn authenticiteit bewaren is voor mij geen kwestie van iets daarvoor doen. IK ben wie ik ben en toon dat onbewust als mijn tweede natuur naar anderen. Daarom word ik getypeerd als authentiek spreekster. Het kost mij geen moeite om mezelf te laten zien. Ik deel zowel mijn gevierde successen als ook de diepe dalen waar ik doorheen mocht gaan en waar anderen zichzelf in herkennen. Kwetsbaarheid maakt krachtig. Walk your talk is voor mij als spreekster absoluut een vereiste.
En dat wens ik voor iedereen, want echt jezelf zijn is helaas allang geen vanzelfsprekendheid meer, terwijl dat mijn inziens het meest belangrijke is; weten wie je werkelijk bent, omdat dat het fundament is waarop je veel keuzes aangaat in je leven. Denk bijvoorbeeld maar aan bepaalde keuzes zoals relaties, werk of studie.
Die belangrijke zaken kun je het beste maken als je echt jezelf bent en kent. Authenticiteit, congruent zijn, is de grondtoon van je leven en vormt in de basis de sleutel voor je succes, zelfvertrouwen en geluk.
Daarom is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen hoger op de toonladder van het leven te krijgen door hen het belang van leiderschap en bewustzijn te laten inzien maar vooral te laten ervaren. Dirigent zijn van jezelf en je leven is een groot goed!
Ik doe dit d.m.v spreken in combinatie met zingen, schrijven en coachen. Het is de combinatie die mensen RAAKT en hen daardoor in beweging zet om echt met zichzelf aan de slag te willen, uit hun comfortzone te stappen.
Via blogs, video,s en optredens probeer ik mensen dichter bij zichzelf te brengen zodat zij zich bewuster worden en zelf de leiding nemen over hun leven.
Mijn boek dat uitgegeven gaat worden leert mensen om in 5 stappen meer succes, zelfvertrouwen en geluk te genereren. 1) authenticiteit, 2) talentontwikkeling, 3) zingeving, oftewel de big WHY, 4) de HOW, oftewel ; hoe kun je dat allemaal realiseren? en 5) spiritualiteit.

 

Met het muziekmodel help jij mensen op de toonladder met 5 stappen naar geluk. Zou je hier iets meer over kunnen vertellen?

N.a.v mijn boek heb ik mijn eigen muziekmodel ontwikkelt waar mensen tijdens seminars, trainingen en workshops mee aan de slag kunnen en inzichten krijgen in hun eigen “zijn”, hun doen en laten, zowel persoonlijk als zakelijk gezien.

Net als in een muziekstuk is die eerste noot, de grondtoon, die keynote belangrijk als eerste stap. Je kunt alleen stap voor stap hoger komen en het hoogste lied zingen als je je je bewust wordt van jezelf en je omgeving. Dan sta je op dat hoge trappetje, bovenaan de toonladder.
Het staat metafoor voor je volle potentieel benutten.

Elke stap op het trappetje van de notenbalk staat voor meer bewustzijn en leiderschap.
Via deze mooie en unieke muziekmetafoor worden de stappen duidelijk gemaakt door kleinere tussen stapjes te maken, zogenaamde subdoelen.

Visueel zeer helder, herkenbaar en origineel in beeld gebracht. Iets dat leidt tot een mooie interactie met het publiek. De krachtige mooie zangstukken ondersteunen het innerlijk veranderingsproces ter plekke.
Mensen worden geraakt!

 

Daarnaast reikt je 10 instrumenten aan om op belangrijke vragen in het leven een eigen visie te ontwikkelen. Wat zijn de meest voorkomende vragen in het leven waar mensen tegenaan lopen?

De 10 tools, oftewel instrumenten kunnen al naar gelang men wenst door elkaar worden gebruikt om de 5 stappen te doorlopen die nodig zijn om meer succes, zelfvertrouwen en geluk te realiseren.
De meest voorkomende vragen waar mensen tegenaan lopen zijn;
Wie ben ik? Wat kan en wil ik? Wat geeft zin aan mijn leven? Hoe kan ik dit “allemaal” bewerkstelligen en wat is de diepere betekenis van het leven, van mijn leven? Deze vragen refereren dus met de 5 hoofdstukken, de 5 thema,s van mijn boek. Allemaal van essentieel belang om je volle potentieel te leren benutten.

 

Als spreker sta je voor heel verschillende groepen, hoe zorg je ervoor dat je met jou lezing het publiek op de juiste manier raakt?

Door je vooraf in ieder geval te verdiepen in de doelgroep en het thema waarvoor ze mij uitnodigen om over te spreken.Als ik eenmaal op het podium sta voel ik wat voor “publiek” ik tegenover me heb en wat ze nodig hebben zodat ik me daarop afstem. Meestal gaat dat vanzelf en hoef ik daar niet zoveel voor te doen. Bij mezelf blijven is het allerbelangrijkste, DAT is wat mensen raakt.
Verder geloof ik dat als je vanuit zuiverheid, betrokkenheid en passie spreekt dat mensen dat voelen. Je kunt niet het masker van ” de spreker” ophebben want daar prikken mensen gevoelsmatig doorheen.
En mijn ervaring is dat het mensen raakt dat ik krachtig ben in mijn kwetsbaarheid omdat ik openlijk mijn verhaal vertel. Een verhaal dat mensen sowieso raakt omdat er  veel dingen zijn die bij hen resoneert omdat ze het (h)erkennen. En wat me onderscheid als spreekster is dat ik mijn stem ook zingend kan laten horen. Ik combineer dan ook meestal deze twee instrumenten; het spreken en zingen. Opera, musical en/of filmmuziek komt gewoon binnen bij mensen. Het is een (on)bewuste tool om mensen mee uit hun comfortzone te krijgen gelijk, hen te raken in het hart waarmee ze gelijk verbinding kunnen maken zodat ze nog meer open staan voor wat ik vertel. Muziek is universeel en verbind op een dieper en vaak onbewust niveau. Dat is wat ik terugkrijg. Mannen in 3 delig grijs die hun tranen de vrije loop laten en na 3 nummers zeggen dat er een bepaald probleem van hen is opgelost…dat is de kunst van een bepaalde hoge energie die bij eenieder aankomt en vibreert en waar er met iedereen, zij het op een andere manier, iets gebeurd.
Dat ontroerd mij ook, dat is waar ik het voor doe. Mensen raken!
Door mijn grondtoon te laten horen herkennen zij zich erin en krijgen ze ook zin om hun mooiste levenslied te gaan componeren.

 

Welke ervaring als spreker was voor jou het meest indrukwekkend?

Dat is onverbiddelijk de allereerst keer toen ik op uitnodiging van hoogleraar business spiritualiteit Dhr. Paul de Blot zou zingen daar. Hij vroeg me om een gastcollege te geven. Het thema was ” de ddod van een bedrijf”. Als coach zijnde had ik de insteek; “en wat doet dat met de mens erachter”? IK had dat immers van heel dichtbij meegemaakt. Het ging die avond over loslaten en afscheid nemen.
Wat ik deed was onbewust een stukje storytelling bezigen.
Het ging me goed af, de woorden stroomden en ik voelde me als een vis in het water die avond. Mensen kwamen naar me toe dat ze tot diep in hun ziel geraakt waren, zowel door het spreken als door mijn zang.
Die avond veranderde mijn leven. Ik had mijn passie gevonden, een die zich al heel snel ontwikkelde als missie, en waar ik iedere dag mee bezig ben. En mijn 6 jongens maken onderdeel uit van diezelfde missie.
Mijn leven is mijn werk, mijn werk is mijn leven. Alles klopt. En het is mijn streven om volwassenen te helpen met het proces van bewustwording en leiderschap zodat hun rugzak lichter kan worden, en zij die last niet doorgeven aan hun kinderen, de volgende generatie.

Worden wie je bent, doen waarvoor je op aarde bent om dit uiteindelijk ook weer te delen met mensen, de wereld….dan is mijn missie geslaagd en kan ik zeggen dat ik ook mijn steentje heb mogen bijdragen aan deze wereld en hoop ik dat ik iets moois mag achterlaten waar mijn kinderen en kleinkinderen ook weer profijt van zullen hebben.

 

Joseph Oubelkas

Joseph Oubelkas

Wat doet gevangenschap met je? En hoe geef je je leven na een heftige ervaring als deze weer vorm? Josephs unieke lezingen over gevangenschap en vrijheid, dromen en doen inspireren breed publiek.

Het leven van spreker Joseph Oubelkas veranderd op een slag. Van jonge ondernemer met een succesvol eigen bedrijf verandert hij tot een gevangene in Marokko. Joseph heeft van 2004 tot 2009 onschuldig vast moeten zitten. Deze ervaring heeft grote...

Remko van der Drift

Remko van der Drift

Remko geeft lezingen en workshops over de groeimindset, hij staat stil bij het belang van falen en laat ons zien hoe we fouten beter kunnen accepteren.

Spreker Remko van der Drift is directeur van het Instituut voor...

Spreker Arash Aazami

Arash Aazami

Dream - Develop - Do 

Spreker Arash Aazami wordt internationaal gezien als energie-expert en is veelgevraagd spreker. Zijn lezingen veranderen uw blik op energie, duurzaamheid en de...

Arjen Banach

Als Organisatieveranderaar en Chief Happiness Officer maakt Arjen Banach jullie organisatie klaar voor de wereld van morgen

Spreker Ajen Banach beschrijft zichzelf als vooruitstrevend denker over toekomstgerichtheid van teams en organisaties. Wekelijks verzorgt Arjen lezingen en sessies over de kunst van veranderen, organisatiecultuur, leiderschap en...

Elke Geraerts

Elke Geaerts deed onderzoek naar stress op de werkvloer en schreef het boek 'Mentaal Kapitaal, Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out'.

Kent u de impact van stress op uw bedrijf en de effecten ervan op uw omzet?  Spreker Elke Geraerts deed onderzoek naar stress en mentale veerkracht en is veelgevraagd...

Danielle Braun

Building Tribes - Waardevolle lessen uit de antropologie

Spreker Danielle Braun heeft een ruime ervaring binnen het publieke domein met Corporate Antropologie. Als spreker praat zij graag over organisatiecultuur en leiderschap en begeleidt zij organisaties bij complexe verandering. Daarnaast werkt zij...

Nancy Rademaker

Customer Centricity in a networked world

Spreker Nancy Rademaker is één van de weinige vrouwelijke keynote sprekers die de impact van de digitalisering op klantgedrag beschouwt en wat dit voor bedrijven betekent in de interactie met hun klanten. Als internationale keynote spreker deelt...

Vincent Everts

Vincent Everts

Spreker Vincent Everts heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van de nieuwe technologie.

...

Farid Tabarki

Farid Tabarki

de Tijdsgeest & de vloeibare samenleving

Farid Tabarki doet onderzoek naar de (Europese) tijdgeest. In 2012 is hij uitgeroepen tot Trendwatcher of the Year 2012–2013.  Onderwerpen waar hij onderzoek naar doet en vele lezingen over geeft zijn onder meer: radicale decentralisatie,...

Bart van den belt

Bart van den Belt

Veelgevraagd spreker en trainer op het gebied van ondernemerschap, gedragsverandering en creativiteit.

Spreker Bart van den Belt is een veelgevraagd spreker en trainer op het gebied van ondernemerschap, gedragsverandering en...

Veeg naar links