Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Robert Doornbos

Interview met Robert Doornbos

Robert Doornbos is autocoureur van internationale topklasse. Zijn ervaringen zijn voor velen een bron van inspiratie. Lees meer over Robert Doornbos in het interview.

Van tennis naar autosport, hoe is dit zo gelopen?

Kreeg op vrij jonge leeftijd de kans om de F1 van echt dichtbij mee te maken op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Ik was meteen verkocht! Het geluid de power en grip van die F1 auto’s. Ik besefte toen dat ik autocoureur wilde worden met als ultieme doel de Formule1!
Ambitieus als je 16 jaar bent maar op mijn 21e maakte ik mijn debuut in de koningsklasse van de autosport! Dreams do come true!!!

 

Je bent zowel nationaal als internationaal actief, zijn er grote verschillen tussen een race in Nederland en in het buitenland?

Nederlandse autosport is alleen voor hobbyisten en kan je geen professioneel niveau noemen. Daarvoor moet je echt naar het buitenland en dat heb ik ook meteen gedaan.

 

Je hebt verschillende successen mee mogen maken. Welk succes heeft de meeste indruk op je gemaakt?

Het moment dat je aan de start staat van je eerste Formule 1 race was wel echt een mijlpaal in mijn carrière. Sportief gezien heb ik meer successen geboekt in de Amerikaanse variant van de F!, de IndyCar. Daar heb ik races kunnen winnen en gevochten om het kampioenschap!

 

In je lezingen maak je de vergelijking tussen autosport en ondernemerschap. Wat hebben deze twee gemeen?

Er zijn heel veel vergelijkingen want om de absolute top te behalen moet je discipline hebben, je moet kunnen samenwerken ( teambuilding ) , motiveren, inspireren en keihard willen werken om je ultieme doel, Succes, te bereiken. Beide werelden is topsport!

 

Voor wat voor bijeenkomsten is een lezing van jou het meest geschikt?

Heb een flinke diversiteit aan bedrijven die een lezing van mij boeken. Een directe link met de F1 als sponsor is het meest voor de hand liggende maar ook bedrijven die hun sales team willen motiveren om efficiënter samen te werken en elkaar te motiveren doelen te behalen.

Maria Genova

Maria Genova

Toegankelijke lezingen over privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging

Schrijfster en spreker Maria Genova is een veelgevraagde spreker op het gebied van privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging. Haar verhaal over het beveiligen van je computer en mobieltje is voor velen een echte...

Remko van der Drift

Remko van der Drift

Remko geeft lezingen en workshops over de groeimindset, hij staat stil bij het belang van falen en laat ons zien hoe we fouten beter kunnen accepteren.

Spreker Remko van der Drift is directeur van het Instituut voor...

Nancy Rademaker

Topspreker over de impact van de digitalisering op klantgedrag en wat dit voor bedrijven betekent in de interactie met hun klanten.

Spreker Nancy Rademaker is één van de weinige vrouwelijke keynote sprekers die de impact van de digitalisering op klantgedrag beschouwt en wat dit voor bedrijven betekent in de interactie met hun klanten. Als internationale keynote spreker deelt...

Joseph Oubelkas

Joseph Oubelkas

Wat doet gevangenschap met je? En hoe geef je je leven na een heftige ervaring als deze weer vorm? Josephs unieke lezingen over gevangenschap en vrijheid, dromen en doen inspireren breed publiek.

Het leven van spreker Joseph Oubelkas veranderd op een slag. Van jonge ondernemer met een succesvol eigen bedrijf verandert hij tot een gevangene in Marokko. Joseph heeft van 2004 tot 2009 onschuldig vast moeten zitten. Deze ervaring heeft grote...

Vincent Everts

Vincent Everts

Spreker Vincent Everts heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van de nieuwe technologie.

Vol enthousiasme laat Vincent ons de allernieuwste technologische gadgets...

Elke Geraerts

Activeer het volledige mentaal kapitaal van je organisatie. Elke deed onderzoek naar stress op de werkvloer en schreef het boek 'Mentaal Kapitaal, Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out'.

Kent u de impact van stress op uw bedrijf en de effecten ervan op uw omzet?  Spreker Elke Geraerts deed onderzoek naar stress en mentale veerkracht en is veelgevraagd...

Farid Tabarki

Farid Tabarki

de Tijdgeest & de vloeibare samenleving

Farid Tabarki doet onderzoek naar de (Europese) tijdgeest. In 2012 is hij uitgeroepen tot Trendwatcher of the Year 2012–2013.  Onderwerpen waar hij onderzoek naar doet en vele lezingen over geeft zijn onder meer: radicale decentralisatie,...

Danielle Braun

Building Tribes - Waardevolle lessen uit de antropologie

Spreker Danielle Braun heeft een ruime ervaring binnen het publieke domein met Corporate Antropologie. Als spreker praat zij graag over organisatiecultuur en leiderschap en begeleidt zij organisaties bij complexe verandering. Daarnaast werkt zij...

Jos Ahlers

Lezingen over sociaal gedrag, maatschappelijke ontwikkelingen en de snelle technologische vooruitgang.

Wie is Generatie Z? Wat verwachten ze van de wereld? Hoe kijken ze naar bedrijven, verenigingen, vakbonden, politieke partijen, overheid en scholen? Wat hebben ze nodig om succesvolle volwassenen te worden? In een entertainende en interactieve...

Bart van den belt

Bart van den Belt

Veelgevraagd spreker en trainer op het gebied van ondernemerschap, gedragsverandering en creativiteit.

Spreker Bart van den Belt is een veelgevraagd spreker en trainer op het gebied van ondernemerschap, gedragsverandering en...

Veeg naar links