Loading content ...

Leven met een beperking

Lezingen over leven met een beperking

Bent u geïnteresseerd in een lezing over  revalidatie, acceptatie, persoonlijke kracht of doorzettingsvermogen? Leven met een beperking, een aantal sprekers ervaart dit zelf, toch ligt hun focus niet op hun beperking maar vooral op de mogelijkheden die ze hebben. Laat u inspireren tijdens een van de lezingen over leven met een beperking.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringsdeskundigen en professionals met lezingen over leven met een beperking

  • Een beperking wordt vaak gezien als een belemmering, toch hoeft dit niet altijd zo ervaren te worden. Het is belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Het is soms lastig een beperking te accepteren. Toch is dit het meest waardevol voor iemand met een beperking. Het acceptatieproces kan een lange weg zijn waarin woede en onbegrip een grote rol spelen. Je doorloopt een aantal stadia die uiteindelijk zullen leiden naar acceptatie. Belangrijk is om deze stadia op de juiste manier te kunnen doorlopen. Een spreker die dit zelf ervaren heeft kan inspiratie bieden en advies geven.
  • Negatieve ervaringen kunnen naast verdrietig ook een enorm waardevolle levensles zijn.  Leer hoe je negatieve ervaringen om kunt zetten in kracht en energie! Ervaringsdeskundigen vertellen over hoe zij zijn omgegaan met hun beperking en de negatieve gevoelens en ervaringen daar omheen.