Loading content ...

Leven met een beperking

Lezingen over Leven met een beperking

Bent u geïnteresseerd in een lezing over  revalidatie, acceptatie, persoonlijke kracht of doorzettingsvermogen? Leven met een beperking, een aantal sprekers ervaart dit zelf, toch ligt hun focus niet op hun beperking maar vooral op de mogelijkheden die ze hebben. Laat u inspireren, klik op de spreker en lees meer.  Wilt u advies over de mogelijkheden voor een lezing? Dan kunt gebruik maken van ons contact formulier.

Doe een boeking!

Neem vrijblijvend contact met ons op! Vul uw gegevens in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Over Leven met een beperking

    • Een beperking is een verzamelnaam voor een groot aantal functiebeperkingen, dit kan zowel lichamelijk als psychisch zijn, aangeboren of later onstaan zijn. Een beperking wordt vaak gezien als een belemmering, toch hoeft dit niet altijd zo ervaren te worden. Het is belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Het is soms lastig een beperking te accepteren. Toch is dit het meest waardevol voor iemand met een beperking. Zodra men de situatie accepteert zoals deze is doen zich nieuwe mogelijkheden voor en is er ruimte voor groei. Het acceptatieproces kan een lange weg zijn waarin woede en onbegrip een grote rol spelen. Je doorloopt een aantal stadia die uiteindelijk zullen leiden naar acceptatie. Belangrijk is om deze stadia op de juiste manier te kunnen doorlopen. Een spreker die dit zelf ervaren heeft kan inspiratie bieden.
    • Negatieve ervaringen zijn vaak een enorme levensles. Naast verdriet en pijn kan er ook iets positiefs tot stand komen. Leer hoe je negatieve ervaringen om kunt zetten in kracht en energie. Dit kan worden toegepast op vele verschillende gebieden. Sprekers met een beperking spreker vanuit persoonlijke ervaring en kunnen veel meer vertellen over hoe men omgaan met een beperking en de negatieve gevoelens en ervaringen daar omheen. Een aangrijpend, maar vooral inspirerend verhaal.
    • Het leven met een beperking heeft niet alleen impact op de beperkte zelf, maar ook op zijn of haar omgeving. Familieleden en vrienden gaan een vergelijkbaar proces door waarin gevoelens als schuld, onbegrip en woede en onmacht een rol spelen. Ze willen steun bieden en ook zij moeten de beperking van hun naaste een plekje weten te geven. Voor naaste familie en mantelzorgers kan het samenleven met iemand met een beperking  moeilijkheden met zich mee brengen. Het dragen van zorg voor een ander kost veel energie en kan spanningen opleveren. Daarnaast kan het iemand willen steunen, maar eigenlijk niet weten hoe je dit het beste kan doen negatieve gevoelens naar boven brengen. Ook deze groep mensen kan veel baat hebben bij een lezing over het leven met een beperking.