Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Lobbyen

Lezingen over Lobbyen

Lobbyen is een kunst op zich. Klik op de verschillende sprekers om te zien wat zij voor u kunnen betekenen. Wilt u advies? Neem dan contact met ons op.

Over Lobbyen

    • Lobbyen is de kunst om invloed uit te oefenen op beleidsmakers. Dit kan worden gedaan door een derde partij, een lobbyist, maar ook binnen een bedrijf kan iemand met kennis hiervan zitten. De focus van lobbyen is meestal op overheden. Dit kan de gemeente zijn, maar ook een ministerie of binnen de Europese Unie. Het kan echter ook zijn dat u een vereniging graag een wat andere richting op wilt laten gaan, of een NGO.
    • Lobbyen wordt niet altijd even positief bekeken maar het is een goede manier om een onderwerp onder de aandacht te krijgen. Ambtenaren binnen een ministerie mogen dan veel invloed hebben op besluitvorming, zij zijn niet altijd even goed op de hoogte van de onderwerpen die spelen of het effect van hun beleid. Daarom kan lobbyen een juiste manier zijn om dit aan de kaart te stellen.
    • Effectief lobbyen is niet makkelijk en daarom gaan onze sprekers graag met u in gesprek in de voordelen en de juiste manier van lobbyen. Is het bundelen van krachten met andere bedrijven voor u de juiste methode of zou het slimmer zijn om uw eigen pad te bewandelen? Onze sprekers kunnen laten zien waar voor u de juiste ingangen zijn, maar ook wat de juiste momenten zijn om de besluitvorming te beïnvloeden. Misschien moet u hier al mee beginnen voordat het onderwerp zelfs maar te sprake is gekomen! Kijk verder bij onze verschillende sprekers om te zien waar hun specialiteit ligt en wat zij voor u kunnen betekenen.