Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Blog

Dit is waarom wij iedereen een externe spreker aanraden

Terug naar de blog

11. December 2018

keer bekeken625 Keer bekeken keer bekeken

Er zijn meerdere redenen waarom bedrijven er voor kiezen een in-company bijeenkomst te organiseren. Een cadeautje voor de medewerkers, als motivatie of inspiratie. Om verandering op gang te brengen of nieuwe doelstellingen te introduceren.  Er wordt geïnvesteerd; men maakt tijd vrij, zorgt voor mooie locatie, een hapje en een drankje.

Het programma; wie gaat dit verzorgen? De leidinggevende of wellicht iemand van het management?
Zorg er voor dat je deze taak aan een professional geeft! Een bijeenkomst valt of staat met goede presentatie. 

Kies voor een externe, professionele spreker

 • Ervaring als spreker
  Spreken is een vak en zeker niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen met veel kennis binnen hun vakgebied weet deze kennis goed aan anderen over te brengen. Je wilt graag aan de verwachtingen van het publiek voldoen en ten alle tijde voorkomen dat de boodschap nét niet overkomt. Professionele sprekers staan wekelijks op het podium en weten precies hoe ze hun publiek kunnen motiveren en inspireren.
 • Een frisse blik
  Wat speelt er bij jullie? Waar ligt jullie kracht en waar willen jullie groei realiseren? Jullie manier van werken en bedrijfscultuur is bepalend voor de aanpak. Uit ervaring blijkt dat je toch vaak in dezelfde patronen blijft hangen. Als bedrijf of organisatie kijk je toch vaak met een bepaalde visie. Het is niet altijd gemakkelijk om met nieuwe ideeën te komen en dingen anders aan te pakken – vaak denken mensen al te weten wat wel of niet gaat werken. Dit maakt het lastig anderen te overtuigen het toch te gaan proberen.  Daarnaast houden wij mensen helemaal niet van verandering, we doen de dingen het liefst zoals we ze gewend zijn. Een externe spreker doorbreekt dit patroon en laat zien hoe je toch verandering kan realiseren en tot nieuwe ideeën kan komen. Door iemand die niet werkzaam is binnen jullie bedrijf naar de situatie te laten kijken zorg je voor nieuwe inzichten.
 • Expertkennis
  We kunnen niet van onszelf verwachten overal expert in te zijn; laat je inspireren door regelmatig iemand die deze expertise wél bezit in huis te halen. Het is voor veel bedrijven niet mogelijk om alle experts in-house paraat te hebben. Echter, dit is heel vaak ook niet nodig. Door het inzetten van een externe spreker, trainer of consultant kan jij je werknemers op weg helpen en de expert-kennis waar je naar op zoek bent aanbieden. Wil je met een specifiek thema aan de slag? Dan is het inhuren van een externe spreker een enorm goede investering.
 • Inspiratie
  Mensen laten zich graag inspireren door verschillende mensen. Ieder brengt een boodschap op persoonlijke wijze. De ene manier spreekt de een meer aan dan de ander. Vandaar dat het goed is af en toe nieuwe gezichten te zien, zodat de boodschap op verschillende manieren wordt vertelt.
 • Praktische voorbeelden
  Onze sprekers staan wekelijks voor nieuwe groepen en krijgen een inkijkje in vele verschillende bedrijven en organisaties. Ze nemen al deze ervaringen mee naar uw bedrijf! Met praktische voorbeelden kan de spreker laten zien waarom bepaalde ideeën juist wel of niet succesvol zullen zijn. Een combinatie van vakkennis en praktische voorbeelden. Op basis van een telefonische voorbespreking zal de spreker bekijken welke vorm het beste aansluit bij het doel van jullie bijeenkomst. De lezing wordt altijd ontworpen op basis van jullie wensen en behoeften.

“De toegevoegde waarde van een professionele spreker? De combinatie van entertainment, inspiratie én actuele kennis. Een professionele spreker weet hoe je mensen in beweging brengt”  

Regelmatig leuke artikelen ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kunnen we je helpen bij het vinden van een spreker?

Neem contact op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.