Loading content ...

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali

Maatschappij & Diversiteit

Spreker Abdelkader Benali kijkt op een unieke manier naar maatschappelijke ontwikkelingen, als een schrijver: met oog voor het detail en het grote verhaal. Door het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te bestuderen weet hij een krachtig verhaal neer te zetten. 

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De boeken van schrijven, programmamaker en spreker Abdelkader Benali zijn meerdere malen onderscheiden met prestigieuze literaire prijzen als de Geert-Jan Lubberhuizenprijs voor zijn debuutroman en voor zijn roman de Langverwachte de Libris Literatuurprijs. In zijn laatste boek Brief aan mijn dochter onderzoekt hij de uitdagingen die hij als prille vader op zijn pad treft. Het boek is een persoonlijke zoektocht naar de kracht van  migratie, opvoeden en verhalen. In welk Nederland groeit zijn dochter Amber op?

De afgelopen jaren heeft Abdelkader Benali zich intensief beziggehouden met het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de betrekking tussen Oost en West. Hij schreef hier verschillende artikelen over en publiceerde het boek ‘Oost-West’. Hij schrijft voor NRC/Handelsblad, The Guardian en The New York Times stukken over migratie, de multiculturele samenleving en de rol van religie in de samenleving.

Als spreker werkt Abdelkader Benali op basis van gevoel en passie; hij zet zich in voor wat hij belangrijk vindt. Een gekeurd palet vol ervaringen en projecten die hij graag met zijn publiek deelt. Zijn colums en boeken over hardlopen en het kookboek dat hij samen met zijn  vrouw samenstelde zijn hier voorbeelden van. Abdelkader Benali is een fanatiek hardloper.  In 2010 liep hij de marathon van Amsterdam in 2:43:27 en werd daarmee 31e Nederlander op het NK.  Samen met zijn vrouw Saida Nadi-Benali maakte hij het Marokkaanse huis, tuin – en keukenkookboek Casa Benali. Hier werd een zesdelige televiesesie over gemaakt.

Abdelkader Benali kijkt verder en gaat de diepte in; hij deelt niet alleen zijn eigen verhaal, maar gaat ook op zoek naar het verhaal van anderen. In het programma ‘Benali Boekt’ duikt hij in het privéleven van schrijvers, samen gaan ze op zoek naar de bron van schrijverschap en hun persoonlijke drijfveren.

Spreker Abdelkader Benali is ook inzetbaar als dagvoorzitter. Hij spreekt graag over onderwerpen als onderwijs, zorg, diversiteit, literatuur, hardlopen, kunst en creative writing.

    Spreker Abdelkader Benali verzorgt lezingen over de volgende onderwerpen:

    • Maatschappij
    • Diversiteit
    • Literatuur
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Abdelkader Benali geeft lezingen over de volgende onderwerpen: