Loading content ...

Brechtje Roos

Brechtje Roos

muziek & meer...

Spreker Brechtje Roos is van origine musicus. Tegenwoordig is ze actief als muziekverteller, spreker, pedagoog, columnist en presentator. Inspireren, informeren én amuseren met muziek.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met een iPod in haar hand hinkt-stap- springt Brechtje dwars door de muziekwereld. Zij leent haar oren uit en neemt publiek mee. Spreker Brechtje Roos is een bevlogen professional die context biedt en luisteraars met muziek uit het hoofd naar het hart leidt. Vanuit maatschappelijke, historische, kunstzinnige en filosofische invalshoeken laat ze publiek de gelaagdheid van muziek doorvoelen. Tegelijkertijd kunnen subtiel maatschappelijke thema’s aangestipt worden als diversiteit, nostalgie en de huidige hang naar rust.

Klassiek, jazz-, wereld- en popmuziek worden rustig met elkaar vergeleken zodat publiek met bredere muziekhorizon de wereld intrekt. Ze legt verbanden tussen diverse genres waardoor er letterlijk een wereld aan muziek voor luisteraars open gaat. Afgezien van de wereld nog meer schoonheid laten ontdekken in muziek hoopt spreker Brechtje Roos via muziek publiek meer tolerantie, inzicht, samenhang en begrip te geven voor elkaar en voor de wereld.

Ontmoeting via muziek, wat is er mooier?

     

    • ‘Brechtje Roos neemt je op een ongewone originele en zeer deskundige manier mee in de wereld van de muziek. Na afloop ben ik bij thuiskomst als een wilde enthousiast in mijn muziekcollectie gedoken en heb de ene (her)ontdekking na de ander gedaan. Hoe dat nu komt? Ik heb van Brechtje andere oren gekregen en deze horen wezenlijk anders. Mooi, hè!’
      Jan Bartels- directeur Theater De Veste Delft- reactie op diverse luistersessies. 
    • ‘Ook voor bedrijfsevenementen kan Brechtje Roos een waardevolle toevoeging zijn aan een programma. Door haar werden de klassieke uitvoeringen ook voor de minder frequente concertgangers toegankelijk gemaakt. De kers op de taart!’ Corine Lindenbergh- zakelijk manager bij Cultureel Organisatiebureau Artifex- reactie op presentatie, introducties op concerten van o.a. Arthur & Lucas Jussen en recital sopraan Karin Stroobos.
Gerelateerde sprekers

Brechtje Roos geeft lezingen over de volgende onderwerpen: