Loading content ...

Dafne van Baarle

Dafne van Baarle

Arabiste en Ondernemer

Arabiste en spreker Dafne van Baarle slaat de brug tussen Nederland en de Arabische wereld. Een regio volop in ontwikkeling: sociaal, politiek en economisch. Er is echter nog veel onbekend over in Nederland. Dafne staat met plezier voor groepen om ogen te openen en ontwikkelingen te duiden.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Dafne van Baarle (1975) is Arabiste en ondernemer. Zij koos voor de studie Arabisch (MA, Universiteit Leiden 1999) omdat ze zeer geïnteresseerd was in dit snel ontwikkelende deel van de wereld. Ze woonde in Cairo, werkte in het toerisme in Egypte en Marokko en reist inmiddels al 25 jaar veel door de regio. Zowel zakelijk als privé. Van Algerije tot de Golfstaten, van Marokko tot Syrië en Libanon. Zo heeft zij zich ondergedompeld in de verschillende culturen van de Arabische wereld. Ze voelt zich multicultureel en deelt graag deze rijkdom.

Dafne’s voornaamste drijfveer is het geven van een andere kijk op de Arabische wereld: voorbij de eeuwige clichés van onderdrukte vrouwen, moslimfundamentalisten en dictators. De Arabische wereld is een regio van creatieve mensen, sterke vrouwen en volop in ontwikkeling. Dat wil spreker Dafne van Baarle delen. Dat doet zij via haar blog, als trainer en als adviseur. Interculturele trainingen en het geven van advies over verschillende aspecten van Arabische culturen zijn zaken die haar energie geven. Ze verdiept zich daarvoor in de klantvraag en zoekt aansluiting bij de praktijk van de klant. Recent startte Dafne van Baarle een nieuw initiatief: het opzetten van inspiratiereizen voor jonge mensen uit de Golfstaten naar Nederland.

Bekijk hier het interview met Dafne van Baarle.

  Lezingen van spreker Dafne van Baarle

  • Zakelijke gedragscode en communicatie in de Arabische wereld
  • Sterke vrouwen in de Arabische wereld
  • Cultural awareness
  • Een andere kijk op de Arabische wereld
  • Landenspecifieke presentaties (met name Golfstaten, Egypte en Marokko)
Gerelateerde sprekers

Dafne van Baarle geeft lezingen over de volgende onderwerpen: