Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het versnellen van innovatie en verandering door beter om te gaan met onzekerheid en schaarste

Dennis van der Spoel

Dennis van der Spoel

De realiteit houd zich niet aan de planning

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Dennis van der Spoel

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Dennis

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid
Spreker Dennis van der Spoel

Het versnellen van innovatie en verandering door beter om te gaan met onzekerheid en schaarste

We leven in een tijd waarin veranderingen steeds sneller gaan, terwijl de omstandigheden alsmaar onzekerder en regels steeds stringenter worden. Hoe blijf je bij de tijd? Hoe kan het zijn dat sommigen de huidige omstandigheden aangrijpen om snel vooruit te komen, terwijl anderen vastlopen of apathisch toekijken? Hoe krijg je de boel weer in beweging? Spreker Dennis van der Spoel geeft praktische antwoorden op deze vragen. Hij doet dit op basis van jarenlange ervaringen als expert op het gebied van ondernemen, innoveren en veranderen.

Spreker Dennis van der Spoel studeerde economie, marketing en informatica, en bracht het eerste deel van zijn carrière (vanaf 1988) door bij enkele gerenommeerde multinationals, waar hij respectievelijk projectmanager, verandermanager, programmamanager en portfoliocontroller was. Zijn werk bracht hem, naast Nederland, naar New York, Los Angeles, Hamburg en Londen. Na een tiental jaren werkzaam te zijn in het bedrijfsleven stichtte hij zijn eigen adviesbureau waarin hij zichzelf (en later ook anderen) verhuurde als interimmanager, organisatieadviseur en trainer. In zijn werk als versneller van innovatie en verandering richtte hij zich met name op de wijze waarop mensen omgaan met onzekerheid en schaarste.

Naast adviseur en interimmanager is hij ondernemer, trainer, coach, investeerder, auteur en een veelgevraagde energieke spreker. Dennis van der Spoel is eigenaar van een adviesbureau en eigenaar van een mediaproductiebedrijf ook heeft hij mede aan de wieg gestaan van diverse startups. Enige jaren geleden begon spreker Dennis van der Spoel ook te investeren in startups, verhuurbare woningen en baar goud. In die hoedanigheid traint hij nu anderen op deze thema’s en is hij mentor van diverse jonge startende ondernemers.

Zijn ervaringen als praktisch adviseur, manager, ondernemer, investeerder en trainer vertaalt hij in lezingen en workshops over zingeving, passie, plezier, inspiratie, ondernemerschap, innovatie, verandermanagement, online marketing en persoonlijk leiderschap. Hij woont in Nederland, maar geeft ook regelmatig lezingen in het buitenland. Niet vreemd, want hij spreekt vloeiend Engels.

Bekijk de lezingen van Dennis van der Spoel
Lezing van spreker Dennis van der Spoel

Realiteit houd zich niet aan de planning 

Organisaties pakken steeds meer veranderingen projectmatig aan en besteden jaarlijks een steeds groter gedeelte van het totale budget aan projecten. Projecten die voor innovaties en verbeteringen moeten zorgen, die de organisatie competitiever moeten maken, en in de toekomst voor extra inkomsten en lagere kosten moeten zorgen. Maar het resultaat van deze investeringen stelt vaak teleur. Meer dan de helft van de projecten leidt niet volledig tot het gewenste resultaat. Ruim 70% van de projecten kost meer dan oorspronkelijk begroot. Bijna 90% heeft meer tijd nodig dan in eerste instantie gepland. En slechts weinig projecten dragen aantoonbaar bij aan de doelen die de organisatie zich heeft gesteld. Door anders om te gaan met onzekerheid en schaarste kunnen projecten 4x sneller en goedkoper worden uitgevoerd met 4x zoveel impact; als de wil er is.

Lezing van spreker Dennis van der Spoel

Leadership -4- growth 

Zelfstandige Changemakers als project- en programmamanagers, coaches en trainers, facilitators, ondernemers en interim- en verandermanagers nemen op basis van persoonlijk leiderschap het voortouw in veranderingen en vernieuwingen. Niets is echter moeilijker dan jezelf veranderen. En toch is dat voor veel Solopreneurs noodzakelijk om uit de ‘rat race’ te ontsnappen. Door het vinden van je werkelijke zelf ontdek je niet alleen je eigen ‘Purpose’ en Passie, maar trek je ook die klanten en opdrachten aan die jou op het lijf geschreven zijn en bereid zijn een hogere vergoeding voor jouw diensten te betalen. Die klanten worden vervolgens jouw grootste fans. Wanneer jij wordt erkend als leider van de door jou gecreëerde beweging is ongelimiteerde groei mogelijk. Stop met uurtje-factuurtje; wordt een ‘Growth Leader’.

Lezing van spreker Dennis van der Spoel

Influence-4-impact 

De pijn die je als projectmanager, programmanager, business change manager, scrum master, product eigenaar of andere agent van verandering voelt, is dat project- en verandermanagement een jurysport is. Je bent volledig overgegeven aan de subjectieve opinies die je belanghebbenden van jou hebben, ongeacht jouw prestaties in objectieve termen. De mate waarin jij jouw belanghebbenden tevredenstelt, bepaalt de impact die je maakt, het plezier dat je hebt, het succes van jouw carrière, en dus de mate waarin je voor jouw familie kunt zorgen.

Het DICE Change System, een onderdeel van de Influence-4-Impact methode, helpt professionele beoefenaars van verandermanagement om betere resultaten te bereiken in elke unieke opdracht door slimmer in plaats van harder te werken.

Lezing van spreker Dennis van der Spoel

[email protected]

De frustratie als leider is dat in verandering en innovatie er een verschil is:

 • Tussen wat we graag willen weten en wat we eigenlijk weten;
 • Tussen wat we zouden willen dat mensen doen en wat ze eigenlijk doen; en
 • Tussen wat we hopen dat onze acties zullen bereiken en wat ze eigenlijk bereiken.

Dit betekent dat het onmogelijk is om:

 • Perfecte plannen te maken;
 • Mensen te programmeren om te doen wat je wilt; of
 • Vooraf te weten welke exacte uitkomsten onze acties zullen creëren.

Daarom moet je bepalen wat er echt van belang is (Clarity), je boodschap overdragen (Communication) en mensen regelruimte en ondersteuning geven (Courage). Hoewel dit ongelooflijk simpel klinkt, is da nog niet eenvoudig. Je moet leren waarom, wat en hoe je een veel grotere impact kunt hebben, eenvoudig veranderingsinitiatieven kunt opschalen en een gerespecteerde leider in je organisatie kunt worden.

Lezing van spreker Dennis van der Spoel

[email protected] 

Je wordt ingehaald en verstoord door jonge nieuwkomers. Deze frisse bedrijven hebben slechts een fractie van jouw hulpbronnen, maar handelen toch snel en effectief. In eerste instantie leken deze startups niet op een bedreiging. Maar vandaag de dag beïnvloeden ze jouw inkomsten aanzienlijk. Dit maakt het je lastig omdat dit jouw reputatie schaadt en het overleven van jouw bedrijf op het spel staat.

De digitale transformatie gaat niet over IT. Je moet elk aspect van je bedrijf veranderen om een ​​exponentiële organisatie te worden. Leer hoe je dit effectief doet en binnen 4 jaar een omzetgroei van 400 procent behaalt.

Lezing van spreker Dennis van der Spoel

Rags-2-riches

Het maakt niet uit hoe hard je werkt en hoeveel geld je verdient, aan het einde van je salaris is er regelmatig een stukje maand over. Het voelt alsof je in een tunnel zit en je kan het licht aan het einde van de tunnel niet zien. Er is geen vooruitgang. Je voelt onbeduidend, onzeker en machteloos; je bent afhankelijk van de goede wil en de steun van je werkgever, de overheid, je wederhelft of je ouders. Dit maakt je bang en boos. Moet je niet in staat zijn om voor je familie zorgen en wat vooruitgang zien?

Maar voordat je alle anderen de schuld geeft, kijk eens in de spiegel. Het is jij, en jij alleen, die jouw situatie kan verbeteren. Alles wat daarvoor nodig is, is volledige inzet, integriteit, zelfvertrouwen en praktische financiële kennis. Dagelijks worden er mensen, veel minder slim dan jij, miljonair. Dus waarom zou jij dat niet kunnen? Alles wat je hoeft te doen is leren over geld, goud en onroerend goed om een ​​rijk en gezond te leven en gelukkig te zijn.

  Vrijblijvend informatie over Dennis van der Spoel

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Dennis van der Spoel geeft lezingen over de volgende onderwerpen