Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
DirkJan de Bruijn

Dirk-Jan de Bruijn

Innovatie in Netwerkleiderschap

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Dirk-Jan de Bruijn

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Dirk-Jan

Lecture icon

Lezingen

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

Het blik gericht op de toekomst: spreker Dirk-Jan de Bruijn werkt aan patronen die nu aangepakt moeten worden om straks daar te komen waar je wilt staan. Daarom dat het zo belangrijk is om te werken aan de concretisering van dat toekomstbeeld. Om zo in de geest van Covey te beginnen met het einde voor ogen. Niet voor niets dat zijn laatste boek de pakkende titel ‘Doorbreken van vastgeroeste patronen’ (Scriptum, 2016) heeft meegekregen.

Het is de passie van spreker Dirk-Jan de Bruijn om van een bord spaghetti te transformeren in een schotel asperges, niet vanuit het eigen instituut of koninkrijk, maar vanuit netwerkleiderschap. Werkend vanuit een triple helix benadering vanuit de 4O’s: overheden, ondernemers, onderwijs en omgeving. Om zo met elkaar een nieuw ecosysteem in te richten gericht op de creatie van waarde. En daar praat hij niet alleen over, hij implementeert dat ook. Zo mocht hij onder de vlag van ons recente EU voorzitterschap in opdracht van de Minister Melanie Schultz van Haegen de EU Truck Platooning Challenge organiseren waarbij met connected trucks van alle brands op de openbare weg door Europa is gereden. Om zo dit concept in een learning by doing approach met onze partners naar de volgende fase van de innovatielevenscyclus te tillen – allemaal gericht op het verzilveren van een nieuwe kijk op logistiek en mobiliteit.

Aan de hand van een aantal leidende principes heeft spreker Dirk Jan de Bruijn een eigen praktijktheorie ontwikkeld. Daar publiceert, doceert en spreekt hij frequent over. In zijn lezingen legt hij een sterke link naar de praktijk. Hij laat niet alleen zien hoe je door het stellen van de juiste vragen die mechanismen in het systeem kunt herkennen, maar ook welke praktische interventies je moet toepassen om die vastgeroeste patronen te kunnen doorbreken. Samen met zijn publiek beantwoord Dirk-Jan de Bruijn vragen als: ‘Hoe vitaliseer je een organisatie?’

Nieuwsgierig naar spreker Dirk-Jan de Bruijn? Lees meer in het interview.

Bekijk de lezingen van Dirk-Jan de Bruijn

   

  • Organisatievitaliteit

  • Patronen binnen een bedrijf

  • Waarden en Drijfveren

  • Verandermanagement

Interview met Dirk-Jan de Bruijn

Dirk-Jan de Bruijn is bedrijfseconoom en actief bij het innoveren van organisaties. In dit interview met Dirk-Jan de Bruijn leren wij meer over zijn kijk op verandermanagement.

We horen vaak dat mensen moeite hebben met het los laten van vaste patronen, om voor iets nieuws te kunnen gaan. Waar komt dat door denk je?
De sleutel ligt in het inzichtelijk maken van de toekomst: het creëren van een wenkend perspectief. Waar we over 5 jaar staan. Want als je weet waar je heen gaat en wat je krijgt in het beloofde land, is het ook veel makkelijker om je oude schoenen weg te gooien. Heel huiselijk in de geest van Dom Helder Camara: ‘if you dream alone it stays a dream, but if you dream together it becomes reality’.

Niet elke vorm van verandering is goed. Hoe weet je of je met een nieuwe verandering op de goede weg bent?
Cruciaal bij een verandering is om de juiste stappen in de juiste volgorde te doorlopen: richten-inrichten-verrichten. Of zoals we geleerd hebben van de golden circle van Simon Sinek: why-how-what. Betekent het hebben van een visie en een beeld ontwikkelen waar we straks staan. Om zoals Covey ons dat heeft geleerd te beginnen met het einde voor ogen: redeneer terug vanuit die stip op de horizon. Dat krijg je ook zicht op de stappen die je vandaag moet zetten om daar straks te komen.

Een van de fundamentele transities in de maatschappij die jij benoemd is van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Kan je dit toelichten?
Dat gaat nadrukkelijk over het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Geen gepamper, niet afwachten, niet naar de ander kijken, maar zelf aan de slag gaan. Zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid. Waarbij je zeker naar de overheid mag kijken die dat proces moet faciliteren. Maar dan wel zonder tribunegedrag.

Welke rol heeft passie bij veranderingen?
Dat is cruciaal: wat is in anderen wil ontsteken moet wel eerst in jezelf branden. Als je er zelf niet in gelooft, wie dan wel. Durf jezelf de virtuele vraag te stellen: zou ik mijn spaarcenten er op durven zetten.

Bekijk de lezingen van Dirk-Jan de Bruijn
Vrijblijvend informatie over Dirk-Jan de Bruijn

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dirk-Jan de Bruijn geeft lezingen over de volgende onderwerpen