Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

De internationale betrekkingen tussen Rusland en het Westen

Spreker Marie-Thérèse ter Haar

drs. Marie-Thérèse ter Haar

Ruslanddeskundige

Tarieven en beschikbaarheid
drs. Marie-Thérèse ter Haar

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over drs.

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar heeft ruim 20 jaar in Rusland gewoond en verbleef er nog steeds vijf maanden per jaar. Ze studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam en verbleef al tijdens de communistische tijd veelvuldig in Rusland. Als expert op het gebied van Rusland biedt ze hulp aan verschillende Nederlandse bedrijven, zoals het midden- en kleinbedrijf en organisaties als Shell en Rabobank.

Redenen om een lezing vam spreker drs. Marie-Thérèse ter Haar

  • Deskundigheid: Marie-Thérèse ter Haar heeft ruim 20 jaar in Rusland gewoond en studeerde Russisch en Ruslandkunde, waardoor ze uitgebreide kennis en ervaring heeft op het gebied van Rusland.
  • Inspirerende verhalen: Als spreker is Marie-Thérèse enthousiast en inspirerend, en ze kan boeiend vertellen over de internationale betrekkingen tussen Rusland en het Westen, Poetins strategie, Oekraïne, de Krim, het zakenleven in Rusland, Russische kunstenaars, muziek, geschiedenis, de tsarenfamilie en de Russische ziel.
  • Relevante en actuele informatie: Marie-Thérèse ter Haar verblijft nog steeds vijf maanden per jaar in Rusland en is daarom op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in Rusland en de regio, wat betekent dat de informatie die ze deelt tijdens haar lezingen relevant en actueel is.

Over Marie-Thérèse ter Haar

In 2013 richtte ze Rusland Academie op, waar lezingen en cursussen over cultuur, geschiedenis, maatschappij en politiek, evenals seminars voor zakenmensen, worden gegeven. Ter Haar begeleidt ook zakenreizen naar Rusland en Oost-Europa en heeft meerdere boeken op haar naam staan. Als spreker is ze inspirerend en enthousiast en kan ze boeiend vertellen over de internationale betrekkingen tussen Rusland en het Westen, Poetins strategie, Oekraïne, de Krim, het zakenleven in Rusland, Russische kunstenaars, muziek, geschiedenis, de tsarenfamilie en de Russische ziel.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op. Klik hier voor internationale sprekers over dit thema.

Bekijk de lezingen van drs. Marie-Thérèse ter Haar
Lezing van spreker Marie-Thérèse ter Haar

Geopolitieke spanning tussen Rusland, Oekraïne, het Westen en de NAVO

Informatiestromen over Oekraïne en Rusland die ons bereiken worden bekeken met een Westerse bril, maar heeft het Westen ook verantwoordelijkheid? Hoe voelt Rusland zich omringd door de NAVO en hoeveel Amerikaanse inmenging was er in Oekraïne? Wat betekende de Maidan-revolutie in Kiev voor het Westen en Rusland? De grootste frustratie van Russen is de uitbreiding van de NAVO naar Oekraïne. Zonder begrip van deze factoren is het moeilijk te begrijpen waarom de verhouding tussen Rusland en het Westen snel verslechterde na 2014 en Rusland zich richtte naar China.

Marie-Thérèse ter Haar, oprichter en eigenaar van de Rusland & Oost-Europa Academie en docent en auteur van boeken over Rusland, probeert meer nuance in het complexe verhaal tussen Oost en West te brengen. Zij studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam en verbleef tijdens het communisme regelmatig in Rusland, inclusief het einde van de Koude Oorlog. Marie-Thérèse bezoekt nog steeds Rusland 5 maanden per jaar en volgt ontwikkelingen daar op de voet.

Lezing van spreker Marie-Thérèse ter Haar

Zijn zij nou gek of zijn wij het? Ruslands actuele geschiedenis en de Westerse verslaggeving hiervan

In 2014 werd op TV en in kranten een beeld getoond van een Oekraïense separatist die een knuffel als trofee toonde op de ramp van de MH17. Minister Timmermans noemde hen ‘stelend tuig’ en de media sprak van ‘dronken tuig’ en wees naar de separatisten en Rusland. Later werd bekendgemaakt dat de separatist niet een ‘trofee’ toonde, maar eer bewees aan de knuffel.

In haar lezing analyseert Marie Thérèse ter Haar de berichtgeving over Rusland in onze media en politiek en bespreekt ze de recente geschiedenis en actuele gebeurtenissen in Rusland en Oekraïne. Ze onderzoekt ook hoe onze berichtgeving over Rusland in verhouding staat tot andere onderwerpen zoals Syrië, de vergiftiging van Skripal en de GROe.

Video van spreker Marie-Thérèse ter Haar

Rusland én Oekraïne horen bij Europa

Bekijk de lezingen van drs. Marie-Thérèse ter Haar
Vrijblijvend informatie over drs. Marie-Thérèse ter Haar

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

drs. Marie-Thérèse ter Haar geeft lezingen over de volgende onderwerpen