Loading content ...

Erik Hofstra

Erik Hofstra

outplacement-, re-integratie- en arbeidsmarktspecialist

Erik Hofstra is oprichter van de Sollicitatie Academie en heeft ruim 10 jaar ervaring in de recruitment- en re-integratiebranche. Hij transformeert hoger opgeleide werkzoekers in strategische baanveroveraars en werkt vanuit iemands levensdoel en talenten naar praktisch en logisch resultaat.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De zoektocht naar een nieuwe baan gaat veelal gepaard met frustraties en ergernissen. Erik Hofstra heeft het zelf ervaren tijdens zijn persoonlijke sollicitatieworsteling. Niet op gesprek komen en de meestal vage afwijzingen kunnen je erg onzeker en soms moedeloos maken.

Dit riep bij Erik de vraag op: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan veroveren dan anderen? In 2009 begon hij met zijn avontuurlijke zoektocht naar het antwoord op deze vraag. Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met zijn persoonlijke ervaringen en gesprekken met andere professionals, is dat gelukt.

Met een interessant resultaat: Al die ergernissen en frustraties kunnen jou bespaard blijven en je maakt dubbel zoveel kans op ander, passend, werk. Erik maakt het zijn persoonlijke missie om iedere hoog opgeleide professional, manager of specialist, op een praktisch en logische manier, toegang te geven tot de beste loopbaanveranderingsmethoden en -technieken, die echt werken.

  • Loopbaanbegeleiding

  • Persoonlijke ontwikkeling

  •  de arbeidsmarkt: trends en passende oplossingen

  • Testing solutions

  • Competentiemanagement vs Potentiemanagement

  • Talentmanagement (voor en- nadelen)

  • Werkplezier

   

Gerelateerde sprekers

Erik Hofstra geeft lezingen over de volgende onderwerpen: