Loading content ...

erik-mathlener

Erik Mathlener

Corporate storytelling

Spreker Erik Mathlener is storyteller. Verhalen zijn bij uitstek geschikt voor het motiveren van medewerkers, het binden van klanten of het werken aan vertrouwen door persoonlijke communicatie.  Hij stelt scherpe en ontnuchterende vragen die anderen voor zich houden. Zijn verrassende perspectief verrijkt gesprekken.


Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Erik Mathlener begon zijn carrière als ict-vakman. Dit verschoof naar projectleiding en advisering, waar veel praten, coachen en presenteren bij kwam kijken. Erik combineerde zijn werk met een oude hobby, namelijk toneelspelen. Hij nam deel aan verschillende toneel- en improvisatietrainingen. Tijdens een inspirerende performance van een Amsterdamse verhalenverteller vroeg Erik zich af ‘Kan ik dat ook?’ Sindsdien verzorgt spreker Erik Mathlener niet alleen trainingen en presentaties over storytelling, maar is hij voornamelijk verhalenverteller. Erik is bestuurslid van de Professional Speakers Association Holland.

Erik focust zich voornamelijk op organisaties. Hij laat zien wat de kracht van storytelling is en hoe een sterk zakelijk verhaal van waarde kan zijn. Een verhaal is veel interessanter dan harde cijfers. Om organisaties en bedrijven de waarde van Storytelling te laten zien schreef hij ‘Storytelling in drie bedrijven’. In drie stappen laat Erik Mathlener zien hoe jij je verhaal kan vertellen. In het eerste bedrijf leer je de juiste verhalen te vinden. Het tweede bedrijf behandelt hoe je het verhaal kunt versterken, en het derde bedrijf laat zien hoe je het boeiend kunt vertellen.

Om tot resultaat te komen moet je iets toevoegen: de menselijke maat. Vandaar dat de presentaties van Erik Mathlener nooit saai zijn, maar door de verhalen altijd vrolijk en herkenbaar. In al zijn presentaties draait het om corporate storytelling. Met een professionele storyteller heb je beslist een opvallende gastspreker op je congres, seminar of themadag!

  Lezingen van spreker Erik Mathlener

  • Hoe je je klanten kunt wegjagen
  • Hoe je klanten kunt binden (door storytelling)
  • Hoe je medewerkers kunt binden (door storytelling)
  • Hoe je op zoek kunt gaan naar je eigen verhaal
  • Hoe je een geliefde manager kunt worden (door storytelling)
  • Hoe je een verrukkelijke organisatie kunt worden (door je verhaal)
  • Hoe je ingesleten patronen kunt herkennen (door te luisteren naar verhalen)

  Verschillende workshops over storytelling van spreker Erik Mathlener

  • Inspirerend presenteren
  • Storytelling
  • What’s your story
Gerelateerde sprekers

Erik Mathlener geeft lezingen over de volgende onderwerpen: