Loading content ...

Esme Wiegman

Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink

Palliatieve zorg

Spreker Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink praat graag met u over belangrijke kwesties in de zorg. Is wel alles gewenst wat mogelijk is met de huidige technologie? Hoe kijken wij naar vrijwilligerwerk, maar ook naar mantelzorgondersteuning? Met haar ervaring zowel als politica en als bestuurder gaat Esmé met u in gesprek.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vanuit de grote ervaring met zorg, als politica en als bestuurder, praat Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink graag met u over medische ethiek (zowel beleid als individueel advies), vrijwilligerswerk, mantelzorgondersteuning en zorg rondom het levenseinde. Momenteel is Esmé werzaam voor de Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland en verzorgt ze regelmatig lezingen over palliatieve zorg. Esmé gaat met u in gesprek over onderwerpen in de zorg en of wel alles wat mogelijk is, ook gewenst is. Hoe kijken wij naar de kwaliteit van het leven? Dit is ook relevant voor het einde van een leven, wat is gewenst, wat is noodzakelijk en wat is mogelijk? Esmé verzorgt graag een lezing voor u waar de thema’s die voor u belangrijk zijn, in worden verwerkt.

Als oud-kamerlid is Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink altijd al met haar hart bij zorg geweest. Na haar opleiding Nederlandse taal en letterkunde in Leiden werkte zij als freelance-bureauredacteur voor verschillende uitgevers en tijdschriften. In 2002 ging zij namens de ChristenUnie (CU) de gemeenteraad van Zwolle in en in 2007 werd zij gekozen tot Tweede Kamerlid voor de CU. Hier was zij onder andere woordvoerder voor zorg.

In juli 2012 werd Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink uitgeroepen tot ‘meest succesvolle Kamerlid’ vanwege het grootste aantal aangenomen moties en amendementen. Dit past perfect in haar profiel als een verbinder met een goed politiek en bestuurlijk gevoel.  De vervolgstap na haar kamerlidmaatschap als regiomanager Landelijke Huisartsenvereniging en directeur van de NPV-Zorg voor het leven is dan ook zeer logisch. Sinds 1 oktober 2017 is Wiegman voorzitter van het overgangsbestuur van de Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland in oprichting waarin Stichting Fibula en IKNL samenwerken.

Bekijk het interview met Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink hier.

  Lezingen van spreker Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink

  • Medische ethiek
  • Mantelzorgondersteuning
  • Vrijwilligerswerk
  • Zorg rondom het levenseinde
Gerelateerde sprekers

Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink geeft lezingen over de volgende onderwerpen: