Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De Meest Spraakmakende Theoloog van Nederland

Frank G. Bosman

Frank G. Bosman

Cultuurtheoloog

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Frank G. Bosman

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Frank

Lecture icon

Lezingen

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

Redenen om spreker Frank G. Bosman te boeken:

 • Met zijn uitgebreide kennis op het gebied van theologie is Frank een populaire en veel gevraagde spreker
 • Lezingen vol inzichten die je aan het denken zetten
 • Frank is één van de populairste sprekers op het gebied van theologie
Spreker Frank Bosman

De Meest Spraakmakende Theoloog van Nederland

Spreker Frank Bosman is een van de bekendste theologen van Nederland. Geboren in 1978 studeerde hij theologie aan wat nu  de Tilburg School of Catholic Theology heet. Na zijn studie begon hij aan dezelfde faculteit als coördinator van het postinitiële onderwijs. In de afgelopen tien jaar heeft hij landelijk bekendheid gekregen door zijn vaak dwarse meningen over zingeving, spiritualiteit en ethiek en prikkelende analyses van maatschappelijke ontwikkelingen.

Frank Bosman is een graag geziene gast bij landelijke radio- en televisieprogramma’s en in landelijke dagbladen en magazines. In 2011 werd hij door het Nederlandse volk tijdens de eerste Nacht van de Theologie in Amsterdam uitgeroepen tot de Meest Spraakmakende Theoloog van Nederland, een titel die hij nog altijd waarmaakt.

Bosman heeft een ruime ervaring als spreker voor grotere en kleinere groepen, zowel in Nederlands als in het buitenland. Lezingen kunnen daarom ook in het Engels en het Duits worden gegeven.

Bekijk de lezingen van Frank G. Bosman
Lezingen van spreker Frank Bosman

De Lezingen van spreker Frank Bosman gaan o.a. over

 • Theologie tussen kerk, academie en samenleving
 • The story of the incorruptibles
 • Eerste hulp bij katholieke begrippen
 • Cultuur en religie
 • Religie en internet
 • Medische ethiek

 

  28.11.2018

  Een interview met Frank G. Bosman, spreker over theologie

  Frank G. Bosman is Cultuurtheoloog. In dit interview vertelt hij over zijn interesse voor theologie en komen we meer te weten over de lezingen die Frank G. Bosman verzorgt.

  Hoe is de interesse voor theologie ontstaan?
  Mijn interesse in theologie is al vroeg ontstaan. Op de middelbare school wilde ik zelfs priester worden. Ik ben nota bene nog een jaar naar het seminarie gegaan, in Den Bosch. Maar door de ontmoeting met mijn vrouw ben ik theologie gaan studeren in Utrecht, aan een van de voorlopers van de Tilburg School of Catholic Theology, waar ik, als gepromoveerd theoloog, nog steeds werkzaam ben.

  Wat maakt u de ‘meest spraakmakende theoloog van Nederland’?
  De titel ‘meest spraakmakende theoloog van Nederland’ kreeg ik in 2011 tijdens de eerste Nacht van de Theologie in Amsterdam. Een vakjury en het per internet stemmende Nederlandse volk hebben mij toen gekozen. Let wel, niet tot de beste theoloog van Nederland, maar de meest spraakmakende theoloog. Voor mij wil dat zeggen dat ik via internet, radio, televisie en kranten mij wil inzetten om de religieuze dimensie van ons dagelijks bestaan te laten oplichten. In vele cultuuruitingen – literatuur, films, videogames, popsongs – zit een heleboel religie verstopt. Wat doet dat daar? Reuze interessant.

  U geeft lezingen over religie en internet en games, waar zit dit verband?
  Binnen deze cultuurtheologie ben ik mij langzamerhand gaan specialiseren op religie/levensbeschouwing in videogames als the Assassin’s Creed, Far Cry, Half-Life en Devil May Cry series. Enerzijds omdat ik altijd gek ben geweest op het spelen van computer games, maar anderzijds ook omdat hier – ook internationaal – zo weinig onderzoek naar gedaan is. Zo kan ik hobby en professie combineren met als resultaat een prachtig en rijk leven.

  Welke boodschap wilt u het publiek met uw lezingen meegeven?
  De boodschap die ik wil meegeven in mijn lezingen is dat religie – in al zijn verschijningsvormen, van ongedifferentieerd ietsisme tot hoogkerkelijke romantiek – nog steeds een integraal onderdeel van onze cultuur en samenleving is. Wil je begrijpen wat er in onze samenleving ten diepste aan de hand is, dan moet je die religieuze dimensie meenemen. En ik help mensen graag die dimensie met nieuwe ogen te gaan zien.

  Bekijk de lezingen van Frank G. Bosman
  Vrijblijvend informatie over Frank G. Bosman

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Frank G. Bosman geeft lezingen over de volgende onderwerpen