Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies

Heleen Mees

Econoom en China-specialist

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Heleen Mees

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Heleen

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Heleen Mees studeerde zowel in de economie en recht en behaalde een Ph.D, in econonie. Ze was Adjunct Associate Professor aan de New York University, Wagner Graduate School of Public Policy en daarvoor universitair docent.

Haar uitgebreide internationale werkervaring maakt Heleen uniek in haar vakgebied. Ze spreekt inmiddels verschillende talen, namelijk vloeiend Nederlands en Engels en Chinees, Frans en Italiaans. Sinds 2010 woont spreker Heleen Mees in New York.

Heleen Mees is auteur van vier boeken en is columnist voor de Volkskrant. Daarnaast schrijft ze regelmatig opiniestukken voor internationale publicaties, waaronder Foreign Policy, The Financial Times, en Progject Syndicate.

Heleen word ook wel gezien als powerfeministe. Ze schreef het pamflet ‘Vrouwen moeten nu eindelijk eens écht aan het werk gaanen het boek ‘Weg met het deeltijdfeminisme!‘. In 2006 richtte Mees ‘Women on Top’, een organisatie die voor meer vrouwen in topfuncties pleit.

Bekijk de lezingen van Heleen Mees

  Heleen Mees geeft regelmatig lezingen en spreekt over verschillende thema’s. Mogelijke onderwerpen waar Heleen over spreekt zijn:

  • The Chinese Birdcage – How China’s Rise Almost Topled The West (2016)

  In 2010 de klok voor de wereldeconomie en de politieke situatie bijna honderd jaar waren teruggezet, betoogt Heleen in haar nieuwste boek. Mees onderzoekt de invloed van China op de westerse  economieën. Hierin legt ze de focus op het verband tussen arbeidsaanbod, bedrijfswinsten en de rente.

  • Tussen Hebzucht en Verlangen – De wereld tussen Wall Street en Main Street

  Dit was de titel van Heleen’s boek dat in 2009 werd gepubliceert. Heleen bespreekt de verschillende  bespreekt Mees de verschillende modellen voor de integratie in Europa en de Verenigde Staten.

  • Women on Top

  Waarom is het zo belangrijk dat meer vrouwen in topfuncties werkzaam zijn? En hoe is het om als vrouw een topfunctie te vervullen. Mees richtte de organisatie ‘Women on Top’ op en voerde campagne voor de 30% vertegenwoordigen van vrouwen in alle raden van bestuur.

Vrijblijvend informatie over Heleen Mees

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Heleen Mees geeft lezingen over de volgende onderwerpen