Loading content ...

Henriette

Henriette Gelinck

het persoonlijk portret van de professional

Als officier van justitie heeft spreker Henriette Gelinck jarenlang het wetboek vertegenwoordigd. Haar zwarte Toga benadrukt dat officieren van justitie en rechters onpartijdig zijn. Henriette besloot na haar pensioen haar toga kleur te geven, een symbool waarmee ze de persoonlijke identiteit van de (Juridische) professional bespreekbaar maakt.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Advocaten, officieren van justitie en rechters zitten in de rechtszaal niet als privépersoon met privémeningen, maar ze zijn in functie. Binnen deze functie is de reactie altijd gebaseerd op het wetboek. Uitspraken zijn zo objectief mogelijk en de achtergrond van de professional zou geen rol moeten spelen. Maar is dat wel zo? Of is het juist de individuele identiteit van de rechter en officier van justitie die hem/haar in staat stelt te voelen wat rechtvaardig is en wat niet?

Vanuit haar eigen achtergrond weet spreker Henriette Gelinck als geen ander dat het soms lastig is je professionele en persoonlijke identiteit gescheiden te houden. Als professional zal je in situaties terecht komen die jou persoonlijk raken, of waar je dingen uit je privé leven in herkent. Hoe ga je hier mee om? Wat doet het met je als je binnen je werk niet jezelf mag of kan zijn?

Op een luchtige manier deelt Henriette Gelinck de dillema’s omtrent de persoonlijke identiteit van een professional. Wanneer je ruimte creëert voor persoonlijke identiteit zal dit ten goede komen aan de professional zelf, maar ook aan het algehele systeem.

Spreker Henriette Gelinck geeft lezingen over identiteit, werk-privé balans en integriteit. Haar lezingen zijn gevuld met persoonlijke ervaringen, staan in het teken van open en eerlijke communicatie en  zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Ze geeft lezingen in het Nederlands en het Engels.

    Lezingen van spreker Henriette Gelinck

    • Integriteit op de werkvloer
    • Persoonlijke indentiteit
    • Werk-privé balans
Gerelateerde sprekers

Henriette Gelinck geeft lezingen over de volgende onderwerpen: