Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

"Ieder kind heeft recht op een gezonde en veilige omgeving"

Ida-Dijkstra-spreker-profiel

Ida Dijkstra

Als volwassene is het cruciaal om kindermishandeling te kunnen herkennen en de juiste acties te ondernemen. Het kan een leven veranderen.

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Ida Dijkstra

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Ida

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Redenen om spreker Ida Dijkstra te boeken

 • De lezingen van Ida zetten je aan het denken. Zeker als het gaat om kinderen met problemen
 • Veel verschillende organisaties zijn geïnteresseerd in de lezingen van Ida
 • De ervaringen van Ida komen aan het licht in deze ontroerende lezing
Spreker Ida Dijkstra

Het belang van een gezonde en veilige opvoeding

Als kind kon kinder-en jongerencoach Ida Dijkstra heerlijk wegdromen en uitte ze zich via tekeningen, andere creatieve vormen en spel, om zo de wereld om haar heen beter te kunnen begrijpen. Ze was in die zin ‘anders’. Van jongs af aan voelde ze zich aangetrokken tot mensen die ‘anders’ zijn. Die komen dan ook steevast op haar pad. Zo heeft ze veel kinderen en jongeren kunnen helpen in het zwemonderwijs die extra aandacht nodig hadden vanwege gedragsproblemen. In aandachtswijken in verschillende grote steden heeft ze kinderen uit probleemgezinnen mogen begeleiden om hen te laten groeien in sociale vaardigheden, hen inzicht te geven in hun kwaliteiten en deze helpen te ontwikkelen.

Deze kennis en kunde draagt spreker Ida Dijkstra nu over aan studenten pedagogiek en zorg, die worden opgeleid voor het onderwijs, de kinderopvang, de gehandicapten- en ouderenzorg. Ze zet beeldende vormen en drama in als middel om achterliggende doelen te bereiken. Als beeldend kunstenaar voel ze zich thuis met creatieve vormen en weet deze te integreren binnen de studie, het coachen en lezingen.

Bekijk de lezingen van Ida Dijkstra
Lezing van spreker Ida Dijkstra

Kindermishandeling

We zijn het er allemaal over eens dat kinderen gezond en veilig dienen op te groeien. Toch blijkt uit onderzoek dat er nog steeds veel kindermishandeling voorkomt. Hierin wordt aangegeven dat er een laag percentage echt bewust gebeurt. Hoe werken de verschillende omgevingsfactoren op elkaar in, wat is de rol van de persoonlijkheid en veerkracht van het kind, welke overtuigingen en referentiekaders van de ouders spelen een rol?

Spreker Ida Dijkstra vertelt haar persoonlijke verhaal over het leven binnen een disfunctioneel gezin en de consequenties op latere leeftijd. Met unieke beelden, liedjes en verhalen beoogt ze mensen mee te nemen om goed te leren signaleren en de juiste acties hieraan te koppelen. Vanuit de sport, welzijn en het onderwijs vertel spreker Ida Dijkstra aan de hand van voorbeelden uit de praktijk wat kinderen voor signalen geven die kunnen duiden op een vorm van kindermishandeling. Hoe herken je dit als volwassene en hoe ga je hier mee om als beroepskracht? Als beroepskracht is de meldcode een handvat. Wat gebeurt er als je ermee geconfronteerd wordt in je eigen directe omgeving? Bij jou thuis?

  Vrijblijvend informatie over Ida Dijkstra

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Ida Dijkstra geeft lezingen over de volgende onderwerpen