Loading content ...

Jaap Peters

Jaap Peters

Interim-adviseur en Organisatieactivist

Jaap Peters is een veel gevraagd spreker. Hij spreekt over onderwerpen als het chaos denken, strategisch management, innovatie, veranderkunde, Nieuwe Economie (bestaat echt wel), American Football, het (her-)inrichten van organisaties, Het Rijnland Model en passie.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Jaap Peters studeerde bedrijfskunde (IIB) in Delft. Hij was als student een paar jaar docent Marketing en Management op het Ondernemerscollege in Den Haag. De tien jaar die hier op volgden was hij  adviseur bij Ernst & Young en in 1995 trad hij toe als partner bij Overmars Organisatie Adviseurs. Sinds 2007 werkt hij bij ‘DeLimes | Nieuw Organiseren’.

In 1993 rondde spreker Jaap Peters de postdoctorale opleiding voor organisatieadviseurs bij SIOO af. In 2008 volgende hij de opleiding tot ‘Denkadviseur’ bij IGOP, het opleidingsinstituut van Edu Feltman. De laatste jaren is Jaap Peters actief als interim-adviseur, organisatieactivist en moderator.

Jaap heeft een brede interesse en is sterk in het doorzien van complexe situaties waar het overzicht ontbreekt, hij vindt het dan ook geweldig als hem gevarieerde vraagstukken worden voorgelegd. Jaap Peters houdt er van om problemen te benoemen en te adresseren in plaats van deze uit de weg te gaan. De realiteit is vaak net even anders dan voorzien, vandaar dat Jaap minder waarde hecht aan gedetailleerde planning. ‘Al is de planning nog zo snel de realiteit achterhaalt haar wel’. Daarnaast is hij een ster in het enthousiasmeren van mensen. Bij lastige klussen kiest Jaap voor een humoristische en energieke benadering.

Jaap Peter is mede-initiatiefnemer van het oprichten van het kwartaalmagazine Slow Management in 2007. Daarnaast schrijft hij regelmatig columns en heeft hij acht boeken geschreven.

Spreker Jaap Peters verzorgt o.a.  lezingen over Chaostheorie, Verandermanagement en het Rijnlandmodel.

  Lezingen van spreker Jaap Peters

  • Chaostheorie
  • het Rijnlandmodel
  • Intensieve Menshouderij
  • Bij welke reorganisatie werk jij?
  • De verandering is er eerder dan de strategie (als voorzitter van het Chaosforum)
  • American Football (over het Neoliberalisme en het Rijnland Model)
Gerelateerde sprekers

Jaap Peters geeft lezingen over de volgende onderwerpen: