Loading content ...

Jitske Kramer

Corporate Antropoloog

Spreker Jitske Kramer is een specialist op cross culturele onderwerpen, Deep Democracy en het begeleiden van cultuurveranderingen. Zij is een internationale spreker die helpt bij het beter benutten en stroomlijnen van de dynamiek van verschillen.
Fotograaf: Eric Brinkhorst 

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Jitske Kramer is als Corporate Antropoloog een expert op het gebied van verandering, integratie en inclusie, en diversiteit. Haar specialisatie ligt bij cross culturele onderwerpen, Deep Democracy en het begeleiden van cultuurveranderingen. Om de slagkracht en de resultaten van individuen en groepen verbeteren helpt zij bij het faciliteren van organisaties om de dynamiek van verschillen beter te stroomlijnen en benutten. Daarna kan dit nieuwe en gewenste gedrag worden verankerd in de dagelijkse routine van teams en organisaties.

Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. De inspirerende verhalen die Jitske tijdens haar reizen heeft mogen verzamelen komen uitgebreid terug in haar lezingen. Als Corporate Antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur, leiderschap en inclusie begeleidt Jitske haar publiek tijdens een boeiende reis naar het wezen van de organisatie en geven je inzicht in de grammatica van organisatiecultuur. Op deze manier ziet u wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Vanuit antropologie beschrijft dit in ranking, gedragspatronen, rituelen, onderlinge relaties en verhalen. Deze kennis is noodzakelijk om tot collectieve verandering te komen. Haar praktijkvoorbeelden en praktische tips helpen bij deze exotische visie voor de eigen organisatie en veranderkunde.

Jitske is gastspreker bij Nyenrode Business Universiteit, de Politieacademie, de Brandweeracademie en voor vele grote organisaties en multinationals maar ook wereldwijd wordt zij gevraagd over deze onderwerpen, zowel in Europa als in Azië, Zuid-Afrika en Bolivia. Haar lessen heeft zij ook vast gelegd in verschillende boeken, zo is zij auteur van ‘Normaal is anders!’ (2009, Engelse titel ‘Managing Cultural Dynamics), ‘Wow! Wat een verschil.’ (2012, Engelse titel ‘Wow! What a difference.’), ‘Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid’ (2014) en co-auteur van ‘De Corporate Tribe – oganisatielessen uit de antropologie’ (2015) samen met Danielle Braun.

 

  Lezingen van spreker Jitske Kramer

  • Corporate Antropologie
  • Cross culturele onderwerpen
  • Deep Democracy
  • Begeleiding van cultuurveranderingen
  • Work-Life balance
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Jitske Kramer geeft lezingen over de volgende onderwerpen: