Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Adviezen aan (aankomende) leiders door de eeuwen

joep-schrijvers

Joep Schrijvers

Managementboekenschrijver & Leiderschapshistoricus

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Joep Schrijvers

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Joep

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Adviezen aan (aankomende) leiders door de eeuwen

Als Leiderschapshistoricus doet spreker Joep Schrijvers onderzoek naar adviezen aan (aankomende) leiders door de eeuwen heen. Joep bekleedde diverse functies in de veranderkunde en opleidingskunde voor bedrijfsleven en overheid.

Wat moet je nu kunnen en weten als leider? In zijn historisch én actuele onderzoek bestudeert Joep Schrijvers oude én recente adviesboeken voor managers en leiders. De vijf traditionele vragen uit deze adviesboeken zijn hierbij leidend: Wie mag de baas zijn? Hoe blijf je op het pluche? Wat doen goede chefs? Hoe krijgen we slechte bestuurders weg? Kunnen we ook zonder leiders?

Spreker Joep Schrijvers is auteur van de volgende boeken:

–  Hoe raak je ze kwijt? Over ontspoorde leiders en slechte managers (2017)
–  Hoe word ik een rat? (2002)
–  Het maandagmorgengevoel (2004)
–  Het wilde vlees (2006)
–  Maak er wat van! (2012)
–  Een talent voor pluche. Bijdrage in het boek Strategisch Talent Management (2015)

Bekijk de lezingen van Joep Schrijvers
Lezing van spreker Joep Schrijvers

De vijf E’s van goed leiderschap

Achttien eeuwen al, vanaf Homerus tot Covey, is er stevig nagedacht over leiderschap. Wat doen leiders en vooral wat zouden ze moeten doen? Wat is nou een goede leider en in het verlengde hiervan, een slechte? De antwoorden van de traditie en van onze eigen tijd laten zich met vijf E’s samenvatten. Een goede leider is effectief, ethisch , efficiënt en sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw: egalitair. Er is echter nog een vijfde ‘E’ van goed leiderschap. Een kenmerk dat wat weggemoffeld is maar met alle leiderschapsschandalen van de afgelopen jaren flink in belangrijkheid is toegenomen. Deze krachtige ‘E’ wordt meer onthuld in de presentatie. Bent u een goede leider? Laten uw managers goed leiderschap zien? Leer dat voor eens en altijd van de grote leiderschapsadviseurs van toen en nu.

Lezing van spreker Joep Schrijvers

Hoe raak je ze kwijt?

Van oudsher is leiderschap een probleem geweest. Leiders ontspoorden, faalden of waren verkwistend. Leiderschapspedagogen en –denkers hebben altijd nagedacht over manieren om leiders in het gareel te houden. En als het het niet anders kan: De exit-procedure voor een slechte leider en manager moet altijd en op elk moment opgestart kunnen worden. In deze presentatie ga ik in op de de belangrijkste vraag over leiderschap: hoe ontsporing te verhinderen? De plichten van volgers, toezichthouders en de directe kring rond leiders. Kunnen slimme systemen slecht leiderschap voorkomen?

Lezing van spreker Joep Schrijvers

Hoe word ik een rat?

Een lezing gebaseerd op mijn boek Hoe word ik een rat? Wanneer is het verstandig om op ‘rat te gaan’? En is er dan ook handelingsrepertoire? Een wervelende presentatie over machtsbronnen, rattentactieken, braafpraat en het taboe op macht. En is het wel mogelijk om ethisch te blijven? U kunt deze lezing ook onder een andere titel boeken: ‘Macht en manipulatie’ of ‘Talent voor pluche’ afhankelijk van het publiek.

 

  Vrijblijvend informatie over Joep Schrijvers

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Joep Schrijvers geeft lezingen over de volgende onderwerpen