Loading content ...

Joke van den Bogaard

Mantelzorg

Betrokken, actief en sociaal! Als mantelzorger is Joke van den Bogaard constant in de weer. Best pittig maar vooral ook een erg dankbare taak. Als gastspreker gaat Joke graag het gesprek aan. Vanuit haar positie als mantelzorger, waar toepasselijk gekoppeld aan verpleegkundige achtergrond deelt ze haar ervaringen.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op! Vul uw gegevens in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Als mantelzorger voor twee generaties: een zoon met meervoudige handicap en moeder met Alzheimer vertelt Joke graag over haar persoonlijke ervaring. Het werk als mantelzorger is niet alleen voortdurende bron van zorg, maar ook van inspiratie en mooie ervaringen. Joke zet zich graag in als gesprekspartner en vertelt over de struggles waar ze als mantelzorger mee te maken krijgt, maar ook over de mooie ervaringen en mogelijkheden die er zijn.

Naast haar bezigheden als mantelzorger heeft Joke een eigen praktijk als opruimcoach. Met ‘Ik wil organizen’ helpt Joke mensen die het  boven het hoofd gegroeid is wat betreft hun spullen en organiseren. Door het geven van handige tips en aanreiken van praktische oplossingen zorgt Joke er voor dat je lekker aan de slag kan en straks een heerlijk opgeruimd huis of kantoor hebt. Daarnaast is Joke bezig met het realiseren van een drempelvrije bed&breakfast (B&BBommel); gereed medio december 2016.

Centraal in in haar verhaal is niet zozeer de diagnostiek of theorie, maar de wereld buiten de diagnostiek: de emoties en dilemma’s die hiermee gepaard gaan voor haar en haar gezin en direct betrokkenen. Ze is inmiddels expert in het bedenken van flexibele oplossingen.
Vanuit haar achtergrond als Wijkverpleegkundige gaat Joke daarnaast graag in gesprek over de rol van de professional, dit doet ze zowel met behandelaars, professionals maar ook voor mantelzorgers, naasten en andere geïnteresseerden. Joke staat het liefst voor kleine groepen, ze creëert ruimte voor interactie en discussie door het gesprek aan te gaan.

Joke was gevraagd als gesprekspartner bij een partijoverleg over de gevolgen van de transitie WMO-2015. Ook heeft ze tijdens de cursus ‘kind met beperkingen’ voor de opleiding kinderoefentherapie aan de Hogeschool van Utrecht vertelt hoe haar leven eruit zag/ziet als moeder van een kind met een meervoudige handicap. Daarnaast geeft ze regelmatig gastlessen op scholen over mantelzorg.

    • Zorg & Welzijn

    • Mantelzorg

    • WMO

     

Gerelateerde sprekers