Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

De waarde van leren voor mensen, organisaties en de samenleving

Klaas Toes

Klaas Toes

Leereconoom

Tarieven en beschikbaarheid
Klaas Toes

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Klaas

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

De waarde van leren voor mensen, organisaties en de samenleving

Leereconoom en spreker Klaas Toes is sinds 1987 actief op het gebied van HR en leren. Sinds begin jaren negentig is hij eigenaar van de Gooiconsult Groep, een adviesbureau wat zich richt op het verbeteren van de performance van mensen en organisaties. Toentertijd waren er weinig manieren om de waarde van leren voor mensen, organisaties en de maatschappij te meten en in financiële resultaten uit te drukken. Dit heeft Klaas gestimuleerd om in 1998 ROI Institute Europe (voorheen Navigator) op te richten, een partner van het Amerikaanse ROI Institute van Jack & Patti Phillips, die al sinds begin jaren zeventig HR-professionals helpen om de waarde van leren aan te tonen.

Over de afgelopen twintig jaar heeft Klaas veel adviestrajecten in samenwerking met trainingsbureaus en klanten op zijn naam staan en kan hij met recht een expert op het gebied van Strategic People Analytics genoemd worden. Sinds 2015 werkt hij voor The Conference Board als Council Director Human Capital Analytics, waar hij zijn council met andere ervaringsdeskundigen leidt op onderzoek en samenwerking op dit fascinerende gebied. Daarnaast is Klaas ook een fanatieke sporter en kun je met hem menig gesprek beginnen met een sportanekdote. Bovendien is hij sinds 2011 vice-voorzitter van het Nederlandse Handbal Verbond.

In 2012 publiceerde Klaas zijn eerste boek ‘De Waarde van Leren’ waarin lerend Nederland haar visie geeft op leren en presteren. Eind 2018 staat zijn tweede boek op de planning, waarin hij managers een leidraad biedt in hun gesprekken met HR(D) over het optimaliseren van de performance van medewerkers.

Bekijk de lezingen van Klaas Toes
Lezingen van spreker Klaas Toes

Strategic People Analytics, Human Capital Analytics en de impact van leren aantonen

Spreker Klaas Toes wordt regelmatig gevraagd voor lezingen en keynotes over Strategic People Analytics, Human Capital Analytics en de impact van leren aantonen. Hieronder enkele reacties naar aanleiding van eerdere keynotes en masterclasses gegeven Klaas:

  • “Als ik van tevoren doelstellingen bepaal kan ik meten of de leerinterventie nut heeft, in de Masterclass heb ik geleerd hoe dat te doen.”
  • “Ik heb geleerd om de opdrachtgever beter te ondervragen, zodat het probleem duidelijk wordt voordat ik begin aan het denken in oplossingen.”
  • “Een grondige kijk op hoe je de opbrengst van leren inzichtelijk kunt maken.”
Vrijblijvend informatie over Klaas Toes

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Klaas Toes geeft lezingen over de volgende onderwerpen