Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Talent is goed, ambitie is beter. De drijvende kracht achter talentmanagement

Lidewey van der Sluis

Lidewey van der Sluis

Vernieuwende denker op het gebied van Talentmanagement, Leiderschap, Duurzame inzetbaarheid en Moderne arbeidsrelaties

Tarieven en beschikbaarheid
Lidewey van der Sluis

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Lidewey

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Talentmanagement, Leiderschap, Duurzame inzetbaarheid en Moderne arbeidsrelaties

Lidewey is de drijvende kracht achter talentmanagement in Nederland. Zij inspireert met passie en motiveert organisaties en mensen om zich te ontwikkelen en te verhouden tot nieuwe werkelijkheden. Vanuit een talent- en bedrijfskundige benadering begeleidt Lidewey leidinggevenden en werkgevers.

De combinatie van haar wetenschappelijk verankerde kennis over talent- en loopbaanontwikkeling en haar authentieke denk- en presentatiestijl staat zij garant voor een interactieve sessie vol nieuwe inzichten en bevlogenheid. Haar eigen stijl kenmerkt zich door een scherp oog voor het podium waarop talent acteert en de dynamiek tussen mensen waardoor individuele kwaliteiten en latente talenten tot bloei komen.

Redenen om spreker Lidewey van der Sluis te boeken:

 • Lidewey combineert praktische tools met theorie en maakt het direct toepasbaar voor jouw organisatie
 • Lidewey biedt meerdere handvatten en tools die jouw organisatie helpen met het behalen van betere resultaten op het gebied van talentmanagement
 • Het is erg waardevol om een lezing te boeken van Lidewey voor jouw organisatie

Ze is de eerste wetenschapper in Nederland die het vak Strategisch Talentmanagement ontwikkelde op basis van wetenschappelijke kennis en praktijkonderzoek. Spreker Lidewey van der Sluis heeft een bedrijfseconomische achtergrond en werkt op business schools en in internationale communities op de verticale as van Scandinavië, Europa, en Zuid-Afrika. Zij werkte in Nederland op de Universiteit van Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, en Vrije Universiteit Amsterdam en is reeds 10 jaar als hoogleraar verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit. Naast deze part-time aanstelling bij het Nyenrode Center for Leadership & Management Development werkt spreker Lidewey van der Sluis op persoonlijke titel vanuit Learning Vision voor maatschappelijke organisaties in de zorg, het onderwijs, en de professionele dienstensector.

Lidewey van der Sluis heeft ruim 210 publicaties op haar naam staan waaronder acht managementboeken. De laatste titel is ‘Het selectieproces. Van opdracht tot voordracht’ (2017). Dit boek gaat over haar onderzoek naar het proces achter talentdetectie- en -selectie binnen organisaties. Het boek is gebaseerd op een fijnmazige analyse van beslissingsprocessen rondom met name benoemingen van mensen op topposities. Andere bekende boeken van spreker Lidewey van der Sluis zijn ‘Talent is goed, Ambitie is beter’ (2012) en ‘Sporen van Talent’ (2014).

foto: Ed van Rijswijk

Bekijk de lezingen van Lidewey van der Sluis
Lezingen van spreker Lidewey van der Sluis

De lezingen van Lidewey van der Sluis gaan o.a. over

 • Talent is goed, ambitie is beter
 • Talentmanagement als veranderinstrument
 • Organisatie 3.0: Talent- en respectvol
 • Ontwerp van Talent- en Risicoprofielen
 • Leiding geven in het onderwijs
 • Het witte vuur: Talentmanagement in de zorgsector
Video van spreker Lidewey van der Sluis

Masterclass Talentmanagement | Lidewey van der Sluis

Bekijk de lezingen van Lidewey van der Sluis

Varen in de mist - Risicomanagement met moderne leiderschapstechnieken

‘Varen in de mist’ is een zelfhulpboek voor eindverantwoordelijke managers, leidinggevenden en bestuurders die zichzelf zien als schipper aan het roer van een organisatie in woelige tijden. De omstandigheden waarin de organisatie verkeert zijn complex, onduidelijk en moeilijk te voorspellen. De markt is als de zee die geeft en neemt. Verantwoord leiderschap en doordacht risicomanagement houden het schip op koers en geven de organisatie in die dynamiek toekomst. Organisaties besturen en leidinggeven aan collega’s in onduidelijke tijden vraagt veel van leading figures. Actief en flexibel zijn, vernieuwen en moderniseren, anticiperen en inspireren.

Bestel dit boek

Talent is goed, ambitie is beter - Gids voor strategisch talentmanagement

De lezer leert onder andere waarom het talentmanagement heet, dat talentmanagement gaat over het investeren in mensen met een bedoeling, en dat talenten mensen zijn die als waardestuk dienen in een organisatie. Het boek geeft houvast voor iedereen die binnen een organisatie verantwoordelijk is voor investeringen in mensen. Daarom is dit boek dé gids voor strategisch talentmanagement voor huidige en toekomstige werkgevers, leidinggevenden, HR-professionals, en andere investeerders van tijd en geld in mensen.

Bestel dit boek

Het selectieproces Van opdracht tot voordracht

De talenten die je als mens hebt, heb je niet kunnen uitkiezen. Die zijn je gegeven en toebedeeld. De talenten die een organisatie heeft, zijn daarentegen wel door mensen geselecteerd. Dit boek gaat over de manier waarop deze human resource recruitmentprocessen aan de poorten van organisaties verlopen. Het boek in gebaseerd op een fijnmazige analyse van beslissingsprocessen rondom met name benoemingen van mensen op topposities. De uitkomsten zijn zowel ontnuchterend als bevrijdend.

Bestel dit boek

Talent is goed ambitie is beter - gids voor strategisch talentmanagement

Strategisch talentmanagement wordt steeds belangrijker. De economische ontwikkelingen dwingen organisaties ertoe om flexibiliteit en veerkracht in te bouwen in het menselijke kapitaal. Talent is goed, ambitie is beter geeft daarvoor handvatten. Pas als een medewerker zijn kwaliteiten ook daadwerkelijk inzet om het doel van de organisatie te bereiken, wordt zijn talent effectief. Daar is motivatie en ambitie voor nodig. Op de arbeidsmarkt is de wil van iemand om te werken relevanter dan het talent dat iemand heeft. Organisaties zouden niet zozeer moeten selecteren op kennis, ervaring, vaardigheden en kunde, maar meer op karakter.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Lidewey van der Sluis

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Lidewey van der Sluis geeft lezingen over de volgende onderwerpen