Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kritisch en begrijpend leren kijken naar media en zelf op onderzoek uit gaan door films te maken

Lucas Westerbeek

Lucas Westerbeek

Filmen en begrijpend kijken

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Lucas Westerbeek

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Lucas

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid
Spreker Lucas Westerbeek

Kritisch en begrijpend leren kijken naar media

Jongeren van nu – en wijzelf trouwens ook – worden overal geconfronteerd met beelden: de jeugd groeit op in een beeldcultuur. Terwijl de samenleving in zeer hoog tempo verandert, lijkt het er op dat op school nauwelijks iemand die jongeren kritisch leert kijken naar film of video, terwijl dat toch bij uitstek hún medium is.

Spreker Lucas Westerbeek vertelt in zijn presentaties aan de hand van diverse aansprekende filmfragmenten over De frisse blik-methode, waarin jongeren kritisch en begrijpend leren kijken naar media en zelf op onderzoek uit gaan door films te maken. Films over zichzelf, over talent op school, over de wijk, hun familie en hun offline- en online wereld. Daarbij doen ze belangrijke vakoverstijgende vaardigheden voor de toekomst op, als samenwerken, sociale en probleemoplossende vaardigheden en mediawijsheid.

Na een carrière in het onderwijs als docent Nederlands op verschillende Amsterdamse middelbare scholen, is spreker Lucas Westerbeek in 2007 aan de slag gegaan in het bedrijf van zijn geliefde Silvia Bromet en haar vader, televisieproductiebedrijf ‘&Bromet’. Samen met zijn schoonvader en documentairemaker Frans Bromet, heeft Westerbeek de Bromet Film School opgezet. In 2008 hebben ze stichting ‘De frisse blik’ opgericht om film en ‘begrijpend kijken’ in het onderwijs te introduceren.

Met ‘De frisse blik’ bieden zij filmworkshops aan, ontwikkelen mediawijsheidsprojecten, lesprogramma’s, doorlopende leerlijnen en geven filmlessen aan jongeren en hun leraren in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs, mbo en hbo. In een artikel in De Volkskrant zette Westerbeek in 2015 ‘Begrijpend kijken’ op de kaart.

Bekijk de lezingen van Lucas Westerbeek
Lezing van spreker Lucas Westerbeek

Een frisse blik op nieuwe vaardigheden:  Filmen en begrijpend kijken

Tijdens zijn presentaties vol inspirerend beeldmateriaal, pleit spreker Lucas Westerbeek voor een andere onderwijskundige aanpak, waarin films maken en ‘begrijpend kijken’ centraal staan. Hij is een enthousiaste, veelgevraagde spreker en trainer op onderwijsbijeenkomsten.

  Vrijblijvend informatie over Lucas Westerbeek

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Lucas Westerbeek geeft lezingen over de volgende onderwerpen