Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Maaike van Steenis

Maaike van Steenis

Ondernemerschap voor kunstenaars en creatieve ondernemers

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Maaike van Steenis

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
About icon

Over Maaike

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Opleidingen en cursussen met betrekking tot kunst besteden maar heel weinig aandacht voor het ondernemende aspect in het vak.  Maar één op de vijf kunstenaars kan rondkomen van zijn of haar werk. Het is dus beslist niet makkelijk om als kunstenaar of creatieve ondernemer een goed inkomen te verdienen. Toch zijn er ook zeer succesvolle creatieve ondernemers. Zij slagen er wél in om hun eigen broek op te houden en rond te komen van het werk waar ze gelukkig van worden. Wat doen zij anders als anderen? Welke eigenschappen bezitten ze? Wat kunnen andere creatieven van hen leren

Maaike van Steenis studeerde kunst- en cultuurmanagement aan de Erasmus universiteit Rotterdam en werkte 7 jaar als freelance fondsenwerver en zakelijk leider in de podiumkunsten. Maaike is momenteel werkzaam als trainer en coach. Ze leert kunstenaars en creatievelingen de ins en outs van het ondernemerschap. Ze geeft trainingen over ondernemersvaardigheden en marketing voor onder meer Cultuur en Ondernemen en BKKC.

Maaike is voorzitter voor het Fonds Podiumkunsten en voorzitter van de Adviescommissie Cultuur va de gemeente Alkmaar. Daarnaast is ze gastdocent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ook publiceert regelmatig in diverse media. Opiniestukken van haar hand verschenen in o.a. het Parool en NCR Next. Daarnaast schreef ze artikelen voor vakbladen als Dans Magazine en heeft ze een vaste column op de website van de Popunie.

Voor haar onlangs verschenen boek ‘Kunst en Cash‘ interviewde Maaike van Steenis 11 succesvolle kunstenaars en creatieven over hun beroepspraktijk. Deze interviews, aangevuld met tips en marketingtools vormen een praktische handleiding vol inspiratievolle voorbeelden van topondernemers uit de creatieve sector.

Tijdens een interactieve lezing gaat Maaike in op de 5 eigenschappen van deze creatieven die, volgens haar, de sleutel vormen tot hun succes. De lezing bevat praktische tips en er is gelegenheid om vragen te stellen. Haar lezingen kenmerken zich door een praktische insteek met veel voorbeelden uit de praktijk. Interactie met het publiek en een dosis humor zijn belangrijk voor Maaike van Steenis.

Bekijk de lezingen van Maaike van Steenis

    Onderwerpen

    • 4 succesfactoren voor kunstenaars en creatieve ondernemers om meer te verdienen met hun werk
    • Marketing voor kunstenaars en culturele organisaties
    • E-mail marketing voor kunstenaars en creatieven
Vrijblijvend informatie over Maaike van Steenis

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maaike van Steenis geeft lezingen over de volgende onderwerpen