Loading content ...

Marcel Bullinga

Marcel Bullinga

De toekomst is aan robots (en, jij nog een baan?)

Marcel Bullinga is Keynote spreker over de toekomst. In zijn keynote ‘Ben jij futureproof? Overbodig in 10 jaar of superprofessional’ raast  hij door 10 vragen over de toekomst. Met een flinke dosis duurzaamheid, enige humor en veel robots. Hoe ziet de wereld eruit in 2030? Hoe wonen, werken, leren en organiseren we ons? Plus, ook niet onbelangrijk, heb jij nog een baan?

Fotograaf: Boy Hazes

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Marcel Bullinga is trendwatcher en futurist. De keynotes van Marcel gaan over uiteenlopende onderwerpen binnen de thema’s toekomst, tends en innovatie.

Marcel staat stil bij vragen als: gaan we over 10 jaar nog wel naar kantoor? Welke veranderingen gaan er zich in de overheid afspreken? Welke rol krijgt technologie in het onderwijs? Gaan de robots ons overnemen? Marcel is dol op robots! Toch vraagt hij zich soms af hoe de toekomst met robots er voor ons uit gaat zien. Worden ze slimmer dan ons? Worden ze onze vrienden? In een lezing over de toekomst deelt Marcel zijn inzichten.

In de afgelopen 20 jaar heeft Marcel honderden presentaties gegeven voor gerenommeerde opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Marcel Bullinga geeft workshops en masterclasses, ook is hij inzetbaar als dagvoorzitter. Daarnaast is hij beschikbaar voor een podiuminterview of als panelgast.

Hoe ziet 2025 er uit? Spreker Marcel Bullinga schreef het boek ‘Welcome to the future cloud – 2025 in 100 Predictions’. We leven in een 100% virtuele wereld, de hele wereld komt onze huiskamer en kantoren binnen. Het het motto ‘Do It Yourself, Do It Local’ maakt dat globalisering zal afnemen en wij zelf de baas worden van ons leven. Onze huizen, onze auto’s zullen door ons zelf worden geproduceerd. De zon gaat hier een grote rol in spelen. Ons energiesysteem en geldsysteem zal compleet veranderen. Zoals je appels van een boom zou plukken, pluk je alles uit ‘the cloud’. De drempel om dingen te maken en diensten aan te bieden gaat omlaag.

Marcel maakt graag een lezing voor u op maat zodat deze geheel aansluit bij het thema van de dag. Spreker Marcel Bullinga benadert 10 algemene vragen over de toekomst in zijn presentatie, deze kunnen worden aangepast aan het thema van de bijeenkomst.

Lees hier het interview met Marcel Bullinga

 

  Lezing van spreker Marcel Bullinga

  Ben jij ‘Futureproof’?

   • In de lezing “Ben jij futureproof?” raast spreker Marcel Bullinga door 10 vragen over de toekomst. Met een flinke dosis duurzaamheid, enige humor en veel robots. Hoe ziet de wereld eruit in 2030?” De topics variëren van werk tot onderwijs, van Slimme Stad tot Doe Het Zelf energie, van zorgrobot tot Super Overheid, van Verdwijnbanen naar Banen van de Toekomst.

  Lezing van spreker Marcel Bullinga

  Iedereen aan de robot!

   • In deze lezing vertelt Marcel over zijn boek “Iedereen aan de robot! Hoe robots onze economie & democratie gaan redden”. Spreker Marcel Bullinga toont twee toekomsten: de “Business As Usual Toekomst” die de rijken rijker maakt en de “Doe Het Zelf Toekomst” die gewone mensen welvarender maakt. Wat wil je zijn – slaaf van het algoritme of de baas van je eigen coop?

  Lezing van spreker Marcel Bullinga & Erik Schoppen

  Brein versus Future

  • Samen met breinexpert en spreker Erik Schoppen verzorgt Marcel de duo-sessie “Bots & Brains”. Marcel weet alles over robots en kunstmatige intelligentie, Erik alles over mensen en het menselijke brein. In deze show brengen de twee hun kennis samen. Tijdens de lezing beantwoorden ze vragen als ‘Is het menselijk brein hopeloos verouderd?’ ‘Leren robots beter dan mensen?’ en ‘Laten we ons vertrouwen straks over aan robots?’
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Marcel Bullinga geeft lezingen over de volgende onderwerpen: