Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Marcel Bullinga

Marcel Bullinga

De toekomst is aan robots (en, jij nog een baan?)

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Marcel Bullinga

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
About icon

Over Marcel

Lecture icon

Lezingen

References icon

Referenties

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Marcel Bullinga is trendwatcher en futurist. De keynotes van Marcel gaan over uiteenlopende onderwerpen binnen de thema’s toekomst, tends en innovatie.

Marcel staat stil bij vragen als: gaan we over 10 jaar nog wel naar kantoor? Welke veranderingen gaan er zich in de overheid afspreken? Welke rol krijgt technologie in het onderwijs? Gaan de robots ons overnemen? Marcel is dol op robots! Toch vraagt hij zich soms af hoe de toekomst met robots er voor ons uit gaat zien. Worden ze slimmer dan ons? Worden ze onze vrienden? In een lezing over de toekomst deelt Marcel zijn inzichten.

In de afgelopen 20 jaar heeft Marcel honderden presentaties gegeven voor gerenommeerde opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Marcel Bullinga geeft workshops en masterclasses, ook is hij inzetbaar als dagvoorzitter. Daarnaast is hij beschikbaar voor een podiuminterview of als panelgast.

Hoe ziet 2025 er uit? Spreker Marcel Bullinga schreef het boek ‘Welcome to the future cloud – 2025 in 100 Predictions’. We leven in een 100% virtuele wereld, de hele wereld komt onze huiskamer en kantoren binnen. Het het motto ‘Do It Yourself, Do It Local’ maakt dat globalisering zal afnemen en wij zelf de baas worden van ons leven. Onze huizen, onze auto’s zullen door ons zelf worden geproduceerd. De zon gaat hier een grote rol in spelen. Ons energiesysteem en geldsysteem zal compleet veranderen. Zoals je appels van een boom zou plukken, pluk je alles uit ‘the cloud’. De drempel om dingen te maken en diensten aan te bieden gaat omlaag.

Marcel maakt graag een lezing voor u op maat zodat deze geheel aansluit bij het thema van de dag. Spreker Marcel Bullinga benadert 10 algemene vragen over de toekomst in zijn presentatie, deze kunnen worden aangepast aan het thema van de bijeenkomst.

Lees hier het interview met Marcel Bullinga

 

Bekijk de lezingen van Marcel Bullinga
Spreker Marcel Bullinga

Ben jij Futureproof

 • In de lezing “Ben jij futureproof?” raast spreker Marcel Bullinga door 10 vragen over de toekomst. Met een flinke dosis duurzaamheid, enige humor en veel robots. Hoe ziet de wereld eruit in 2030?” De topics variëren van werk tot onderwijs, van Slimme Stad tot Doe Het Zelf energie, van zorgrobot tot Super Overheid, van Verdwijnbanen naar Banen van de Toekomst.
Spreker Marcel Bullinga

Iedereen aan de Robot

 • In deze lezing vertelt Marcel over zijn boek “Iedereen aan de robot! Hoe robots onze economie & democratie gaan redden”. Spreker Marcel Bullinga toont twee toekomsten: de “Business As Usual Toekomst” die de rijken rijker maakt en de “Doe Het Zelf Toekomst” die gewone mensen welvarender maakt. Wat wil je zijn – slaaf van het algoritme of de baas van je eigen coop?
Spreker Marcel Bullinga

Brein versus Future

 • Samen met breinexpert en spreker Erik Schoppen verzorgt Marcel de duo-sessie “Bots & Brains”. Marcel weet alles over robots en kunstmatige intelligentie, Erik alles over mensen en het menselijke brein. In deze show brengen de twee hun kennis samen. Tijdens de lezing beantwoorden ze vragen als ‘Is het menselijk brein hopeloos verouderd?’ ‘Leren robots beter dan mensen?’ en ‘Laten we ons vertrouwen straks over aan robots?’

  Referenties

  Was een leuk intermezzo, sprankelende verteller.

  P. Goerres

  Vrijblijvend informatie over Marcel Bullinga

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Marcel Bullinga geeft lezingen over de volgende onderwerpen