Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Betrokken leider en ervaringsdeskundige op alle niveaus van de zorg

Marcel Levi

Internist, bestuurder, voorzitter in de zorg

Tarieven en beschikbaarheid
Marcel Levi

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Marcel

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Medische alleskunner met oog voor menselijk contact

Marcel Levi (1964) heeft meer dan 30 jaar ervaring in de zorg op alle niveaus. Dat geeft hem een ongelofelijk brede en diepe blik van de zorg. In zijn speeches benoemt hij problemen en kansen over de hele linie, verbindt de theorie met de praktijk op de werkvloer en inspireert zijn toehoorders – of dat nou ziekenhuisdirecteuren, onderzoekers of artsen zijn. Marcel Levi weet grootschalige processen terug te brengen tot een begrijpelijk verhaal. Hij spreekt duidelijke taal, weet contact te leggen en houdt altijd de menselijke maat in het oog.

Redenen om spreker Marcel Levi te boeken

 • Decennialange ervaring als arts, hoogleraar en CEO in de zorg bij verschillende Nederlandse en buitenlandse instituten.
 • Heeft een visie op innovatie en verandering van de gezondheidszorg. Levi wil de komende jaren verbindingen leggen tussen verschillende zorgdisciplines en ze van elkaar te laten leren.
 • Gaf in totaal leiding aan negen Londense ziekenhuizen en loodste deze door de coronacrisis heen.
 • Weet alles van de behoeften en problemen van zorgpersoneel en patiënt. Hij zet zich schrap voor de behoeften van de patiënt en voor het zorgpersoneel op de werkvloer, die weten hoe het er in de dagelijkse praktijk van de zorg aan toe gaat.

Marcel Levi is een Nederlandse hoogleraar Geneeskunde en internist. Hij werd in 1964 geboren in Amsterdam en zou een bekende naam worden in de hoofdstad. Hij werd in zijn jeugd geïnspireerd door zijn vader, die huisarts en directeur van het Amstelland Ziekenhuis was.

Levi studeerde geneeskunde aan de UvA en promoveerde daar in 1991. Hij volgde daarna een masteropleiding aan Oxford University en een postdoctorale opleiding aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij kwam terug naar Nederland om daar als internist te werken. Later werd hij hoogleraar geneeskunde en in 2010 werd hij benoemd tot decaan van de faculteit Geneeskunde van ‘zijn’ UvA.

In 2021 werd Levi benoemd tot voorzitter van de NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). Deze organisatie valt onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wil het wetenschappelijk onderzoek in ons land stimuleren. Levi was tot die benoeming werkzaam als CEO van de University College London Hospitals NHS Foundation Trust.

Levi bleef, ook toen hij al hoogleraar was, één ochtend per week als internist werken en ook in zijn huidige functie blijft hij actief als onderzoeker. Door de ervaringen die hij in zijn verschillende functies opdeed heeft hij een duidelijke mening over leiding geven, contact met patiënten, innovatie in de zorg en ethiek.

Bekijk de lezingen van Marcel Levi
Lezingen van spreker Marcel Levi

Marcel Levi spreekt over

 • Oog houden voor de menselijke maat binnen organisaties
 • (empathisch) leiderschap
 • Gezondheidszorg
 • Zorg Ethiek
 • Zorginnovatie
 • Teamprestaties
Video van spreker Marcel Levi

Keynote Marcel Levi | Mobile Healthcare

Video van spreker Marcel Levi

Marcel Levi te gast in, 'Van Liempt, één op één'

Bekijk de lezingen van Marcel Levi

Besturen in een doktersjas

‘Als Nederlandse economen spreken over de kosten van de gezondheidszorg trekken zij onmiddellijk diepsombere gezichten. Maar ze spreken nooit over de halvering van sterfte aan hart- en vaatziekten, of over het feit dat rolstoelen voor reumapatiënten de wereld uit zijn of dat lymfoom en leukemie in razendsnel tempo beter behandelbaar worden. Gezondheidseconomen en beleidsmakers hebben namelijk geen idee.’

Bestel dit boek

De dokter en het geld - Artsen (her)berekenen de kosten van de zorg

Wonderlijk: de ambtenaren van VWS en de managers bij de zorgverzekeraars delibereren bij voortduring over slimme aanpassingen op de deelbudgetten voor de zorg. Artsen daarentegen schuiven maar heel incidenteel aan voor overleg over wat toch hun core-business is. Dat zou wel eens een kostbare weeffout in het maatschappelijke systeem kunnen zijn.

Dokters hebben misschien de reputatie dat zorgbudgetten nooit hoog genoeg kunnen zijn. En het is juist dat ze liefst het onderste uit de kan willen halen om hun patiënten te genezen. Maar het zijn ook realisten. Niet alles moet wat kan! En als ze pleiten voor verhoging van het ene deelbudget dan komen ze als zorgexperts beslist ook met een reële verlaging van een andere kostenpost.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Marcel Levi

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op

Bel 030 80 80 884

Marcel Levi geeft lezingen over de volgende onderwerpen