Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe gaan we met alle Nederlanders de transitie naar duurzaam aan

marianne zuur

Marianne Zuur

Duurzaam veranderen

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Marianne Zuur

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Marianne

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Hoe gaan we met alle Nederlanders de transitie naar duurzaam aan

Marianne Zuur werkt aan een duurzame samenleving. In haar lezingen vertelt ze het verhaal van de bruis in de samenleving, en hoe je daar als organisatie op kunt inspelen. Ook komen toekomsttrends aan bod.

Marianne heeft 20 jaar ervaring op gebied van beleidsvorming bij het Ministerie van Economische Zaken betreft thema’s als organisatie,energietransitie, innovatie, internationale handel. Wanneer wordt die transitie een succes? Hoe bundelen we de bruis in de samenleving en de kwetsbare groepen?

Met evidence based veranderkunde werkt ze aan de begeleiding van maatschappelijke participatie voor organisaties, ondernemers en burgers. Marianne brengt groepen mensen samen in beweging door het faciliteren van het echte contact met hoofd, hart en handen. Creativiteit speelt in haar werk een centrale rol.

Marianne heeft een achtergrond in beleid en uitvoering bij overheid en bedrijfsleven, op de werkterreinen van duurzame energie, leefomgeving en innovatie. Bij de Rijksoverheid realiseerde zij met succes de ruimtelijke inpassing van een groot windpark en bouwde in organisatie en sector aan kennisuitwisseling over omgevingsmanagement en sociale innovatie (de energieke samenleving). Een decennium eerder werkte ze aan de verbinding van high tech innovaties tussen markt, kennis infrastructuur en maatschappij. Marianne startte haar carrière als bedrijfsjurist.

Als we de transitie willen maken naar een duurzame samenleving, dan hebben alle Nederlanders in beweging te komen. We hebben alle vormen van duurzame energie en duurzaam voedsel nodig om het klimaat op aarde in stand te houden. Hoe brengen we toekomst en heden bij elkaar? In jouw en mijn achtertuin. Hoe komen we dan van weerstand naar verbinding? Dat vraagt contact van mens tot mens, in hoofd en hart. Kwetsbaarheid en het samen ook even niet weten zijn hierin sleutels.

In haar lezingen vertelt Marianne Zuur o.a. over de nieuwe kansen die technologische ontwikkelingen bieden. We reizen van 2050 naar nu: welke innovatie beloften, trends en signalen zien we? Een verhaal over inclusie, gelijkwaardigheid, genieten van weerstand, luisteren om te begrijpen en het samen even niet weten.

Bekijk de lezingen van Marianne Zuur
Lezing van Marianne Zuur

Sociale innovatie

 • Bewoners, bedrijven en overheid samen in beweging. Waar zit de bruis in de projectomgeving? Waar zit pijn? Is co-creatie mogelijk?
Lezing van Marianne Zuur

Energie- en voedseltransitie

 • Marianne zet zich graag in op gebied van energie en voedseltransitie. Zo was ze betrokken bij de succesvolle inpassing windpark Wieringermeer en is ze verbonden aan het Lerend platform Energie en Omgeving.
Lezing van Marianne Zuur

Duurzaamheid 

 • Een warme truiendag, plastic scheiden, en een dag minder vlees maken tegelijkertijd veel verschil EN gaan niet ver genoeg. Het besef van urgentie omtrent duurzaamheid leeft nog onvoldoende. Marianne gaat hier met haar publiek mee aan de slag.
  Vrijblijvend informatie over Marianne Zuur

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Marianne Zuur geeft lezingen over de volgende onderwerpen