Loading content ...

marianne zuur

Marianne Zuur

Duurzaam veranderen

De transitie naar duurzaamheid, de bruis in de samenleving – Het is vijf voor 12, hoe gaan we met alle Nederlanders de transitie naar duurzaam aan? Marianne Zuur is een echte verbinder en is betrokken bij verschillende projecten omtrent sociale innovatie en duurzaamheid.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Marianne Zuur werkt aan een duurzame samenleving. In haar lezingen vertelt ze het verhaal van de bruis in de samenleving, en hoe je daar als organisatie op kunt inspelen. Ook komen toekomsttrends aan bod.

Marianne heeft 20 jaar ervaring op gebied van beleidsvorming bij het Ministerie van Economische Zaken betreft thema’s als organisatie,energietransitie, innovatie, internationale handel. Wanneer wordt die transitie een succes? Hoe bundelen we de bruis in de samenleving en de kwetsbare groepen?

Met evidence based veranderkunde werkt ze aan de begeleiding van maatschappelijke participatie voor organisaties, ondernemers en burgers. Marianne brengt groepen mensen samen in beweging door het faciliteren van het echte contact met hoofd, hart en handen. Creativiteit speelt in haar werk een centrale rol.

Marianne heeft een achtergrond in beleid en uitvoering bij overheid en bedrijfsleven, op de werkterreinen van duurzame energie, leefomgeving en innovatie. Bij de Rijksoverheid realiseerde zij met succes de ruimtelijke inpassing van een groot windpark en bouwde in organisatie en sector aan kennisuitwisseling over omgevingsmanagement en sociale innovatie (de energieke samenleving). Een decennium eerder werkte ze aan de verbinding van high tech innovaties tussen markt, kennis infrastructuur en maatschappij. Marianne startte haar carrière als bedrijfsjurist.

Als we de transitie willen maken naar een duurzame samenleving, dan hebben alle Nederlanders in beweging te komen. We hebben alle vormen van duurzame energie en duurzaam voedsel nodig om het klimaat op aarde in stand te houden. Hoe brengen we toekomst en heden bij elkaar? In jouw en mijn achtertuin. Hoe komen we dan van weerstand naar verbinding? Dat vraagt contact van mens tot mens, in hoofd en hart. Kwetsbaarheid en het samen ook even niet weten zijn hierin sleutels.

In haar lezingen vertelt Marianne Zuur o.a. over de nieuwe kansen die technologische ontwikkelingen bieden. We reizen van 2050 naar nu: welke innovatie beloften, trends en signalen zien we? Een verhaal over inclusie, gelijkwaardigheid, genieten van weerstand, luisteren om te begrijpen en het samen even niet weten.

  • Sociale innovatie
   Bewoners, bedrijven en overheid samen in beweging. Waar zit de bruis in de projectomgeving? Waar zit pijn? Is co-creatie mogelijk?
  • Energie- en voedseltransitie
   Marianne zet zich graag in op gebied van energie en voedseltransitie. Zo was ze betrokken bij de succesvolle inpassing windpark Wieringermeer en is ze verbonden aan het Lerend platform Energie en Omgeving.
  • Duurzaamheid 
   Een warme truiendag, plastic scheiden, en een dag minder vlees maken tegelijkertijd veel verschil EN gaan niet ver genoeg. Het besef van urgentie omtrent duurzaamheid leeft nog onvoldoende. Marianne gaat hier met haar publiek mee aan de slag.
Gerelateerde sprekers

Marianne Zuur geeft lezingen over de volgende onderwerpen: