Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Marjan Haselhoff

Marjan Haselhoff

Bevlogen topteams door coachend leidinggeven

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Marjan Haselhoff

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Marjan

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

Veel organisaties worstelen met ongemotiveerde medewerkers, een hoog ziekteverzuim of onvoldoende klantgerichtheid. Waardoor uitstekende resultaten achterblijven. Veel organisaties en managers die dit ervaren volgen strikte regels en procedures. Ze managen, veelal onbewust, vanuit wantrouwen. Terwijl bevlogen en winstgevende topteams vertrouwen nodig hebben.

Niets nieuws. We weten het allang. Waarom doen we het dan niet? Omdat we controle willen houden. We zoeken houvast en veiligheid. En denken zo het eindresultaat in handen te hebben. Terwijl het tegenovergestelde waar is. Medewerkers voelen controledrang en bemoeienis. Dat maakt ze lui, initiatief loos en ongemotiveerd.

Spreker Marjan Haselhoff leert je door middel van haar eigen Haselhoff methode waarom loslaten zo lastig voor je is. Haar motto is: leidinggeven aan anderen begint met leidinggeven aan jezelf. Ze houdt op een inspirerende en positief confronterende wijze leidinggevenden een spiegel voor over hun eigen effectiviteit en leert je om wel te durven loslaten door je team bijvoorbeeld meer zelfverantwoordelijk of zelfsturend te maken. Vertrouwen geven leidt tot medewerkers die wel doen wat je wil. Met als resultaat een bevlogen en winstgevend topteam. Dit begint met een duidelijke visie, grenzen stellen en medewerkers de aandacht geven die ze verdienen. Hier heb je alleen tijd voor als je loslaat.

Marjan is er van overtuigd dat verandering van binnenuit begint. Ze geeft geen tips en trucs en heeft de waarheid niet in pacht. Tips komen van buitenaf en dat werkt naar haar idee niet. In plaats daarvan stuurt ze mensen naar huis met dingen die ze zelf hebben mogen ervaren: praktische handreikingen om coachend leidinggeven te leren door het toepassen van de 6 V’s (geef Vertrouwen, Verantwoordelijkheid en Vrijheid, Creëer Visie en Verbondenheid en Veiligheid).

Bekijk de lezingen van Marjan Haselhoff
    • Coachend Leidinggeven: loslaten en vertrouwen als basis
    • de 6 V’s: geef Vertrouwen, Verantwoordelijkheid en Vrijheid, Creëer Visie en Verbondenheid en Veiligheid
    • Bevlogenheid binnen topteams

     

Video

Maak kennis met Marjan Haselhoff

Bekijk de lezingen van Marjan Haselhoff

Marjan Haselhoff over de Haselhoff methode

Marjan Haselhoff is trainer/coach en spreker. Ze helpt leidinggevenden om met minder moeite en tijd het maximale uit zichzelf en hun team te halen. In dit interview met Marjan vertelt ze ons meer over de Haselhoff methode en haar kijk op leiding geven.

Kan je kort uitleggen wat de Haselhoff methode inhoudt?
Deze methode leert je om als leidinggevende je doelen daadwerkelijk te bereiken. Veel leidinggevenden worstelen met leidinggeven en worden bijvoorbeeld geleefd door de waan van de dag, weten niet goed hoe ze hun mensen mee krijgen in beweging, of hoe teamleden verantwoordelijkheid en initiatief tonen en effectief samen werken. Een worsteling geeft aan dat iemand iets wil bereiken wat niet lukt. De Haselhoff methode leert je om in te zien dat jij als leidinggevende je eigen gedrag moet veranderen wil jij je doelen bereiken. Meestal willen we de ander veranderen als dingen niet gaan zoals je wilt dat ze gaan. Vaak is dat een doodlopende weg en leidt het tot frustratie bij jou als leidinggevende. De methode leert je middels 9 stappen inzicht te krijgen in je eigen ineffectieve gedrag waarmee jij je worsteling onbewust in stand houdt. En leert je je ineffectieve gedrag om te zetten in effectief gedrag zodat je bereikt wat je wilt.

Je gaat voornamelijk in op de valkuilen van iemand zelf, waarom is het belangrijker om je eigen valkuilen te benoemen?
Iemands eigen valkuilen (zijn of haar eigen ineffectieve gedrag) liggen aan de basis van het niet bereiken van iemands doelen. Bij valkuilgedrag moet je denken aan: controle-drang, perfectionisme, ongeduld, pleasegedrag, confrontatie mijdend gedrag. De meeste managers zijn zich niet bewust dat dergelijk valkuilgedrag de grootste saboteur is in het niet bereiken van eigen doelen, laat staan dat ze weten welk valkuilgedrag hen in de weg staat. Cruciaal is dus om je als leidinggevende bewust te worden van dit valkuilgedrag. En dit te leren omzetten in effectief gedrag.

Om leiding te geven aan andere moet je eerst leidinggeven aan jezelf, wat bedoel je hier mee?
De meeste leidinggevenden zijn te veel bezig met het willen veranderen van de medewerkers; ze moeten beter luisteren, er niet de kantjes van af lopen, stoppen met klagen etc. Aangezien de meeste managers niet goed weten hoe ze op een effectieve manier hun boodschap kunnen brengen gaat communicatie vaak gepaard met negatieve emotie of wordt er helemaal niet gecommuniceerd. Waardoor er niets veranderd, mensen in de weerstand schieten of gewoon blijven doen wat ze altijd al deden. Tot frustratie van de leidinggevende. Aangezien je alleen maar 100% invloed op jezelf hebt is het vele malen effectiever te beginnen met het veranderen van jezelf. Hoe? Door te begrijpen waarom het jou nog niet lukt je mensen mee te krijgen in de richting die je voor ogen hebt. Dit betekent dat je eerst leiding hebt te geven aan jezelf. Pas als jij zelf weet hoe jij ander gedrag kan vertonen, zal het je lukken op een effectieve manier je mensen in beweging te krijgen.

Jouw boek heet: ‘Hoe krijgen ze me zo gek?’, wat bedoeld u met die titel en hoe staat de titel in verhouding tot het boek? Geeft het boek een oplossing voor de titel?
De titel verwijst naar het feit dat veel managers ‘gek’ worden van de mensen in hun team omdat ze niet doen wat hij of zij voor ogen heeft. Managers worstelen dus te veel. Het boek geeft een helder stappenplan hoe dit geworstel om te zetten in effectief gedrag zodat je bereikt wat je wilt nl ontspannen en succesvol leidinggeven en topprestaties met je team bereiken.

Bekijk de lezingen van Marjan Haselhoff
Vrijblijvend informatie over Marjan Haselhoff

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Marjan Haselhoff geeft lezingen over de volgende onderwerpen