Loading content ...

martijn van der veen

Martijn van der Veen

Privacy First

Martijn van der Veen is een bevlogen organisatiekundige en maatschappelijk ondernemer. Hij zet zich sinds 2008 in voor betere privacy. Hij helpt organisaties om privacy-principes in hun DNA op te nemen. Hij wil dat het recht op privacy en de bescherming van persoonsgegevens ‘business as usual’ worden. “Goed omgaan met privacy is cruciaal voor succesvolle organisaties.”

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op! Vul uw gegevens in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Martijn van der Veen is directeur van Procis, een privacy adviesbureau dat ‘het organiseren van privacy’ als specialiteit heeft. Privacy vraagt om interdisciplinair denken. Dat denken leerde hij tijdens zijn studie bestuurskunde aan de Universiteit Twente. In die technische en ICT omgeving ontstonden de eerste experimenten met leven in een digitale wereld.

In 2008 raakte hij gefascineerd door privacy. Wat begon met de implementatie van de Wet Politiegegevens bij een regionaal politiekorps leidde tot een reeks projecten voor publieke (van gemeenten tot Europese Commissie), semipublieke en private organisaties. Rode draad is de uitdaging om privacy te vertalen van lastig, juridisch verhaal naar een begrijpelijk onderdeel van de normale bedrijfsvoering. 

Martijn deelt graag zijn kennis en praktijkervaringen. Hij publiceerde over privacy in diverse bladen. Hij nam het initiatief voor de Privacy Index is mede auteur van het Handboek Privacy. Sinds jaren is hij vrijwilliger bij Privacy First. “Privacy gaat uiteindelijk over mensen. Slecht omgaan met privacy staat dus gelijk aan slecht omgaan met de mensen waar je diensten aan wilt leveren. Bizar dat dat geaccepteerd wordt. Privacy First legt dat keer op keer bloot.”

Privacy First is een onafhankelijke stichting ter behoud en bevordering van ieders recht op privacy. Bij Privacy First zet Martijn zich in voor Privacy First Solutions. Privacy First Solutions spreekt organisaties en het bedrijfsleven directer aan op hun rol door ze uit te dagen om bij te dragen aan een privacy vriendelijk Nederland. Wilt u hier als organisatie graag een steentje aan bijdragen? Op interactieve wijze vertelt Martijn graag over actuele privacy problematiek en mogelijke oplossingen voor de toekomst.

    • Online Privacy

    • de Toekomst van Data-protection

    • (cyber)Security/Veiligheid

Gerelateerde sprekers