Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies

"Wees je mooiste zelf!"

Merel van 't Wout

Merel van ‘t Wout

Kleur- en Kledingadvies

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Merel van ‘t Wout

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Merel

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Merel van ‘t Wout is kledingcoach & styliste. Al meer dan 25 jaar maakt Merel mensen blij met haar adviezen. Na de modevakschool heeft ze Fashion Merchandising gestudeerd in Londen. Dit vulde ze aan met schoonheidsverzorging en visagie. Ze heeft 6 boeken geschreven waaronder de succesvolle boeken: Kleding Genoeg Vrouwen, Kleding Genoeg Mannen en Stijlfactor5.

“Als je weet dat je er goed uitziet, kun je je focussen op je werk zonder afgeleid te worden. Als je persoonlijke presentatie klopt geeft dit rust. Zowel voor jezelf als de ander.”

Merel adviseert bedrijven op het gebied van presentatie en traint winkelpersoneel. Spreker Merel van ‘t Wout kijkt naar het totaalplaatje. Ze kijkt naar stof, vorm, kleur, kwaliteit, styling, make-up, haar, en accessoires. Daarnaast is het erg belangrijk rekening te houden met de gelegenheid. Merel kijkt naar je beroep, en je persoonlijkheid: ‘Het is belangrijk dat de buitenkant klopt met de binnenkant’. Kies voor een stijl waarbij je je goed voelt.

Een stropdas, elegant, of uit de tijd? Sneakers aan naar het werk, kan dat? Merel van ‘t Wout is goed op de hoogte van de do’s & dont’s in het bedrijfsleven. Ze werkt voor commerciële bedrijven als de Bijenkorf, Rob Peetoom Hair & Beauty, Unilever maar ook voor universiteiten, zorginstellingen en uiteraard particulieren. Merel geeft workshops en lezingen die educatief zijn, maar daarnaast ook erg gezellig.

Ook schreef spreker Merel van ‘t Wout een boek. Het boek gaat niet zozeer over kleding, maar over spiritualiteit: bewust leven en je goed voelen. In haar boek gaat ze in op vragen als ‘Hoe bepaal je nu wat echt bij je past?’ Merel biedt nieuwe richtlijnen waarbij liefde, passie, compassie en verbondenheid centraal staan.

Bekijk de lezingen van Merel van ‘t Wout

  Professioneel & Eigentijds

  De workshop “Professioneel & Eigentijds” wordt veel geboekt door bedrijven die een leerzame, gezellige middag of avond willen met handige tips omtrent zakelijke kleding en presentatie. Al tijdens de introductie zal blijken dat ‘wat wel en niet kan’ allang niet meer zo zwart-wit is. Het verschilt per branche, bedrijf, functie en gelegenheid. Bovendien is het er de laatste jaren op de werkvloer qua kleding een stuk leuker op geworden. Persoonlijker en speelser. Daar ligt meteen ook de uitdaging, want wat past er goed bij jou en je bedrijf?

  Onze ‘zichtbaarheid’ is onder invloed van sociale media, websites en persoonlijk contact sterk toegenomen. Heel leuk maar tegelijkertijd ook lastig. Want wat trek je nu aan? Hoe stijl je jezelf hip en toch zakelijk? Er kan heel veel, maar niet alles is leuk of handig. Sneakers, een strak jurkje of toch maar een jasje? Kennis hieromtrent geeft rust en zelfvertrouwen.

  Tijdens de workshop van anderhalf uur worden alle belangrijke do’s en don’ts van professionele kleding toegelicht. Met ludieke voorbeelden die goed blijven hangen. Aangevuld met persoonlijke kleur- en kledingtips. Mijn ervaring is dat iedereen – man of vrouw – vooral zichzelf wil zijn in een stijl die bij hem of haar past. In een look die van nu is. Geen belerende woorden, maar praktische tips waarmee je iedere dag in een handomdraai een mooie set tevoorschijn tovert.

  Na afloop is er tijd voor persoonlijke vragen. De workshop “Professioneel & Eigentijds” kan uiteraard worden aangevuld met persoonlijk kleuradvies of stylingadvies. Dit kan zowel binnen het bedrijf, op een zelfgekozen locatie of bij ons in de studio in Rotterdam. 

Vrijblijvend informatie over Merel van ‘t Wout

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Merel van ‘t Wout geeft lezingen over de volgende onderwerpen