Loading content ...

Merel van 't Wout

Merel van ’t Wout

Wees je mooiste zelf! Kleur- en Kledingadvies.

Kleding zegt iets over wie je bent en hoe je je voelt: jouw visitekaartje! Een leuk uiterlijk en kleding waar je je prettig in voelt zorgt er voor dat je lekker je vel zit, dit straal je uit. Toch is het voor veel mensen lastig om de juiste kleding te vinden. Voor welke kleuren kies je en welke accessoires passen bij je outfit? Spreker Merel van het Wout geeft advies. Haar motto is: ‘Wees je mooiste zelf’.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Merel van ’t Wout is kledingcoach & styliste. Al meer dan 25 jaar maakt Merel mensen blij met haar adviezen. Na de modevakschool heeft ze Fashion Merchandising gestudeerd in Londen. Dit vulde ze aan met schoonheidsverzorging en visagie. Ze heeft 6 boeken geschreven waaronder de succesvolle boeken: Kleding Genoeg Vrouwen, Kleding Genoeg Mannen en Stijlfactor5.

“Als je weet dat je er goed uitziet, kun je je focussen op je werk zonder afgeleid te worden. Als je persoonlijke presentatie klopt geeft dit rust. Zowel voor jezelf als de ander.”

Merel adviseert bedrijven op het gebied van presentatie en traint winkelpersoneel. Spreker Merel van ’t Wout kijkt naar het totaalplaatje. Ze kijkt naar stof, vorm, kleur, kwaliteit, styling, make-up, haar, en accessoires. Daarnaast is het erg belangrijk rekening te houden met de gelegenheid. Merel kijkt naar je beroep, en je persoonlijkheid: ‘Het is belangrijk dat de buitenkant klopt met de binnenkant’. Kies voor een stijl waarbij je je goed voelt.

Een stropdas, elegant, of uit de tijd? Sneakers aan naar het werk, kan dat? Merel van ’t Wout is goed op de hoogte van de do’s & dont’s in het bedrijfsleven. Ze werkt voor commerciële bedrijven als de Bijenkorf, Rob Peetoom Hair & Beauty, Unilever maar ook voor universiteiten, zorginstellingen en uiteraard particulieren. Merel geeft workshops en lezingen die educatief zijn, maar daarnaast ook erg gezellig.

Ook schreef spreker Merel van ’t Wout een boek. Het boek gaat niet zozeer over kleding, maar over spiritualiteit: bewust leven en je goed voelen. In haar boek gaat ze in op vragen als ‘Hoe bepaal je nu wat echt bij je past?’ Merel biedt nieuwe richtlijnen waarbij liefde, passie, compassie en verbondenheid centraal staan.

  Workshop Professioneel & Eigentijds

   

  De workshop “Professioneel & Eigentijds” wordt veel geboekt door bedrijven die een leerzame, gezellige middag of avond willen met handige tips omtrent zakelijke kleding en presentatie. Al tijdens de introductie zal blijken dat ‘wat wel en niet kan’ allang niet meer zo zwart-wit is. Het verschilt per branche, bedrijf, functie en gelegenheid. Bovendien is het er de laatste jaren op de werkvloer qua kleding een stuk leuker op geworden. Persoonlijker en speelser. Daar ligt meteen ook de uitdaging, want wat past er goed bij jou en je bedrijf?

  Onze ‘zichtbaarheid’ is onder invloed van sociale media, websites en persoonlijk contact sterk toegenomen. Heel leuk maar tegelijkertijd ook lastig. Want wat trek je nu aan? Hoe stijl je jezelf hip en toch zakelijk? Er kan heel veel, maar niet alles is leuk of handig. Sneakers, een strak jurkje of toch maar een jasje? Kennis hieromtrent geeft rust en zelfvertrouwen.

  Tijdens de workshop van anderhalf uur worden alle belangrijke do’s en don’ts van professionele kleding toegelicht. Met ludieke voorbeelden die goed blijven hangen. Aangevuld met persoonlijke kleur- en kledingtips. Mijn ervaring is dat iedereen – man of vrouw – vooral zichzelf wil zijn in een stijl die bij hem of haar past. In een look die van nu is. Geen belerende woorden, maar praktische tips waarmee je iedere dag in een handomdraai een mooie set tevoorschijn tovert.

  Na afloop is er tijd voor persoonlijke vragen. De workshop “Professioneel & Eigentijds” kan uiteraard worden aangevuld met persoonlijk kleuradvies of stylingadvies. Dit kan zowel binnen het bedrijf, op een zelfgekozen locatie of bij ons in de studio in Rotterdam. 

Gerelateerde sprekers

Merel van ’t Wout geeft lezingen over de volgende onderwerpen: