Loading content ...

minke-tromp

Minke Tromp

Effectief reflecteren

Als organisatiefilosoof pleit Minke Tromp voor meer focus op het belang van denken. Ze draagt bij aan de kwaliteit van reflecties en denkgesprekken binnen de organisatie. 

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Minke Tromp werkt voor het bureau van toegepaste filosofie. Ze is werkzaam als organisatiefilosofe voor bedrijven, organisaties en verschillende postacademische opleidingsinstellingen. Organisatiefilosoof en spreker Minke Tromp beantwoordt vragen omtrent de verbetering van het samenwerkings- of gespreksklimaat.

Minke heeft ruime ervaring met inhoudelijke projecten over vertrouwen, integriteit, verantwoording, kwaliteit, zingeving, identiteit en duurzaamheid op het niveau van bestuurlijk en midden- en hoger management. Daarnaast draagt ze bij aan een beter gespreks- of denkklimaat. Een van de aspecten waar Minke ondersteuning in biedt is het opzetten van zinvolle en kwalitatief goede reflecties.

De praktijkgerichte aanpak van Minke word ook wel beschreven als ‘niet zweven, wel verdiepen’. Ze is analytisch snel, verfrissend, kritisch en sociaal. Minke Tromp is inzetbaar als spreker, procesbegeleider, trainer, workshopleider en docent.

    De Succesparadox

    In haar lezing over het ‘Succesparadox’ beschrijft spreker Minke Tromp de spanning tussen presteren en reflecteren. Waarom reflecteren als we zoveel belangrijke beslissingen moeten nemen? Reflecteren past over het algemeen niet binnen het prestatie-denken dat in veel organisatieculturen gehanteerd wordt. Om succesvol te zijn binnen organisaties moet je, kortom, niet-reflectief gedrag vertonen. Minke legt uit waarom de tijd maken voor reflectie juist erg belangrijk kan zijn als het gaat om presteren en succes.  

Gerelateerde sprekers

Minke Tromp geeft lezingen over de volgende onderwerpen: