Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies
Mounir Samuel

Mounir Samuel

Politicoloog & Opiniemaker

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Mounir Samuel

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Mounir

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Thema’s als Vrijheid, Identiteit & Gelijkheid lopen als een rode draad door zijn leven.  Mounir Samuel viel op als Midden-Oosten deskundige tijdens de Egyptische revolutie en kwam veel in de publiciteit wegens zijn afwijkende gender-oriëntatie binnen een streng Christelijke familie: Mounir spreekt openlijk over zijn persoonlijke zoektocht en weet taboes te doorbreken. Hij verzorgt lezingen, trainingen, workshops, stand-up comedy, spoken word, debatten en presentaties in en buiten Nederland.

Mounir Samuel studeerde politicologie aan de Universiteit Leiden en UC San Diego en volgde daarnaast bijvakken in Amerikaans buitenlands beleid, defensiestudies, geschiedenis van het Midden-Oosten en islamologie. In 2012 haalde hij de Master of Science-degree na afronding van de tweejarige post-initiële master International Relations and Diplomacy aan de Universiteit Leiden (in samenwerking met het Instituut Clingendael). In het najaar van 2012 volgde hij met succes de CoolPolitics masterclass buitenlandjournalistiek waarvoor hij Oeganda bezocht. In mei 2015 deed hij de opleiding tot NLP practitioner en motivational coach. 

Met zijn reisverhalen en reportages won spreker Mounir Samuel respectievelijk de Dick Scherpenzeelprijs Aanmoedigingsprijs voor grootste buitenland journalistiek talent van Nederland en Vlaanderen (2012) en de Lira Correspondent Prijs voor jonge correspondenten (2015). Hij is een fervent blogger en volger over o.a. zijn transitie en die socio-politieke gevolgen van een afwijkende gender-identiteit. Daarnaast heeft hij negen boeken op zijn naam staan waaronder Mozaïek van de Revolutie- een kijkje achter de voordeur van mijn nieuwe Midden-Oosten (2012), Dagboek van een zoekend christen, (2013) Dansen tussen golven traangas (2015) en zijn recente debuutroman Liefde is een rebelse vogel (2016). Zijn reisverslag door het Midden-Oosten, Mozaïek van de Revolutie vormde uiteindelijk de basis voor zijn VPRO documentaire de Vrijheid van Tahrir: de Revolutie van de Jeugd (2013).

De publieke coming-out van Mounir, eerst van zijn afwijkende seksuele geaardheid als bi-culturele christen (2011) en later met betrekking tot zijn afwijkende gender-oriëntatie (2015) brak de taboes en maatschappelijke opvattingen over over religie, geaardheid, en gender-rollen open. Zo leidde de uitzending van 24u met… waarin hij bij Theo Maassen te gast was tot nieuw begrip en grotere aandacht voor transgenders en queers in de Nederlandse samenleving. Voor zijn bijdrage aan het maatschappelijke debat won hij de Kleurrijke Prijs (2012). Met zijn young-adult roman ‘Dansen tussen golven traangas’ tourt hij langs middelbare scholen in het hele land, waar hij concepten als vrijheid, identiteit en ongelijkheid bespreekbaar maakt.

Spreker Mounir Samuel doceert als gastdocent regelmatig op hogescholen en universiteiten en adviseert NGO’s, maatschappelijke instellingen, gemeenten en ondernemingen die meer willen doen aan minderheden-vertegenwoordiging, evenredige representatie en zichtbaarheid.

Bekijk de lezingen van Mounir Samuel

  Lezingen van spreker Mounir Samuel

  • Gender, minderheden en LHBT

  • Religie, zingeving & maatschappij

  • Ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking

  • Ontwikkelingen in de MENA-regio (Midden-Oosten & Noord-Afrika)

  • Media, nieuwe media & nieuwe trends

  • Politieke vraagstukken (binnen- en buitenland)

Vrijblijvend informatie over Mounir Samuel

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Mounir Samuel geeft lezingen over de volgende onderwerpen