Loading content ...

Nadine Bongaerts

Nadine Bongaerts

Synthetische Biologie, Wetenschapscommunicatie en Innovatie

Spreker Nadine Bongaerts is afgestudeerd in de biotechnologie aan de Technische Universiteit Delft en heeft zich op jonge leeftijd tot een connector tussen wetenschap, maatschappij en bedrijfsleven. Tijdens haar studie richtte ze wetenschapscommunicatie bureau ‘ScienceMatters’ op om wetenschappers en universiteiten te ondersteunen bij het communiceren van onderzoek.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Momenteel promoveert Nadine in de Synthetische Biologie aan het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM) in Parijs. Hier werkt zij aan de ontwikkeling van nieuwe antibiotica tegen tuberculose.  Daarnaast is zij de Vice-President van de internationale non-profit organisatie  ‘Hello Tomorrow ‘dat wereldwijd wetenschappers, ondernemers en investeerders met elkaar verbindt om baanbrekende technologieën uit de laboratoria naar de markt te brengen.

Spreker Nadine Bongaerts wordt regelmatig geïnterviewd / gevraagd om te spreken over de mogelijkheden van synthetische biologie (een relatief nieuwe tak van wetenschap die het mogelijk maakt om organismen te ontwerpen), deep tech innovatie en wetenschapscommunicatie. Ze kan daarnaast ook de rol van dagvoorzitter op zich nemen, zeker wanneer uw bijeenkomst gerelateerd is aan wetenschap, technologie en innovatie.

  Lezingen van spreker Nadine Bongaerts

  • Biology is the new digital
  • Engineering Life
  • The war on superbugs: antibiotic resistant bacteria
  • Hello Tomorrow
  • Wetenschapscommunicatie

   

  Spreker Nadine Bongaerts: Building bridges between science and society for as better future

Gerelateerde sprekers

Nadine Bongaerts geeft lezingen over de volgende onderwerpen: