Loading content ...

Omar Muni

Omar Munie

Ondernemer & Designer

Met zijn verhaal over zijn komst naar Nederland als vluchteling, zijn dromen over succes en hoe deze werkelijkheid werd weet succesvol tassenontwerper en spreker Omar Munie ieder publiek te inspireren. De lezingen van Omar Munie, waarin het stimuleren van sociaal ondernemerschap en onderwijs centraal staan, zijn een onvergetelijke ervaring.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Omar Munie is een creatieve en betrokken ondernemer, daarnaast geeft hij als motivatiespreker graag lezingen.  Zijn lezingen zijn uitermate geschikt voor onder andere scholengemeenschappen, zakelijke bijeenkomsten en startende ondernemers. 

Vanwege een burgeroorlog in zijn thuisland Somalië, vluchtte Omar op 9-jarige leeftijd met zijn broertjes en zus naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich richten op de toekomst. Als het aan zijn moeder had gelegen, dan was Omar accountant geworden. Echter al op jonge leeftijd ontdekte Omar dat hij liever met zijn handen wilde werken en een creatief vak wilde leren.

Hij ging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten verder te ontwikkelen. Al snel maakte hij zijn eerste tassen, die hij direct verkocht aan de meisjes uit zijn klas. Zo richtte hij al tijdens zijn mbo-opleiding zijn bedrijf Omar Munie Clothing op. Een half jaar na de oprichting hiervan was Omar te gast in diverse televisieprogramma’s. Tijdens zijn studie vloog hij zelfs al naar New York, om aan het grote warenhuis Macy’s zijn tassen te verkopen. Een jaar na de oprichting van zijn bedrijf won Omar zelfs de prestigieuze prijs ‘Beste Leerling van het Jaar’ en kreeg hij zijn eigen atelier aan de Binckhorstlaan in Den Haag.

In 2010 werd de Omar Munie Flagshipstore aan de Coolsingel in Rotterdam geopend. En na deze prijs volgden vele andere, waaronder ‘Beste ondernemer onder de 25 jaar’, ‘Meest innoverende ondernemer 2011’ en een oeuvreprijs in 2013 voor een duurzame designtas gefabriceerd uit gerecyclede KLM-uniformen. In 2013 verhuisde de Omar Munie Flagshipstore naar het prestigieuze Noordeinde in Den Haag.

Omar Munie zet zich veel in voor sociale initiatieven. Zo ontwierp hij de ‘Omarmband’. Het bandje, waarvan de buitenkant is gemaakt van gebruikte reddingsvesten waarmee vluchtelingen Europa levend hebben bereikt, laat zien dat je diversiteit als een meerwaarde ziet voor onze samenleving. 

 

  Lezingen van spreker Omar Munie

  • De 4 D’s: Dromen, Duurzaamheid, Diversiteit en Dutch Design
  • Ondernemerschap
  • Diversiteit
  • Mode & Design
Gerelateerde sprekers

Omar Munie geeft lezingen over de volgende onderwerpen: