Loading content ...

Pauline Maas

Pauline Maas

Coderen binnen het klaslokaal

Pauline Maas zet zich in om coderen op de agenda van scholen te zetten. Ze geeft lezingen over computational thinking en geeft workshops aan docenten over programmeren en bijvoorbeeld de microbit.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Spreker Pauline Maas heeft een achtergrond in de ICT en is momenteel docent ICT in het makerslab. Vanuit haar ervaring kwam ze erachter hoe waardevol coderen binnen het onderwijs kan zijn. Niet omdat Pauline zou willen dat iedereen een carrière in de ICT begint, maar vooral omdat je door middel van coderen zoveel verschillende vaardigheden aan kan leren.

Als docente in het Speciaal Onderwijs zet ze leerlingen het liefst aan het werk: je leert het beste hoe iets werkt, als je het zelf gaat doen, is haar uitgangspunt.  Spreker Pauline Maas is praktisch ingesteld en gaat graag op zoek naar creatieve oplossingen. Ze geeft gastlessen techniek en media aan scholieren en verzorgt al ruim tien jaar lezingen over digitaal knutselen en programmeren. Haar motto, je gaat met iets naar huis wat je morgen in je klas kan doen.

Pauline Maas schreef een aantal boeken over o.a. gamemaker en ontwikkelde lesmateriaal en educatieve spellen speciaal om kinderen te laten nadenken over hun mediagebruik. Ze is medeauteur van het boek onderWIJS met ICT en heeft ze meegewerkt aan projecten als: Sociaal met Media, ABC poster en recent DigiDuck. In 2015 verscheen haar nieuwste boek ‘Codeklas’ met 40 tools om aan de slag gaan met programmeren. Haar nieuwste boek heet Microbit101 uit, met 101 projecten om te maken met de microbit (een minicomputertje).

    • Computational thinking binnen het onderwijs

    • Lezingen over nieuwe toepassingen zoals MakeyMakey, ozobot, 3D technologie of makermovement

Gerelateerde sprekers