Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Lezingen over computational thinking binnen het onderwijs

Pauline Maas

Pauline Maas

Computational thinking binnen het onderwijs

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Pauline Maas

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Pauline

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Lezingen over computational thinking binnen het onderwijs

Pauline Maas is sinds zomer 2017 Microsoft Innovative Educational Expert. In deze rol was ze in maart 2018 in Singapore voor een groot internationaal congres met 300 docenten uit 100 landen. Super geïnspireerd is ze daar geraakt van de Sustainable Development Goals. Met deze goals kunnen we de toekomst aan.

In een inspirerende lezing verteld Pauline Maas hoe ze met leerlingen en docenten met de micro:bit aan de slag gaat. De micro:bit is een mini computertje die je kunt programmeren maar waar je vooral dingen mee kan maken. Zoals een bibberspiraal, neo strip schoenen, led buttons. Door dingen te maken vergeet je niet. Pauline integreerd steam (Science, Technology, Engineering, Art en Math) in haar lessen. De leerlingen moeten vooral veel dingen maken. Want als je iets gemaakt hebt dan vergeet je het nooit meer. Hierbij zet ze kinderen en docenten aan tot creatief en oplossend denken. Vaardigheden die iedereen zou moeten krijgen.

Spreker Pauline Maas heeft een achtergrond in de ICT en is momenteel docent ICT in het makerslab. Vanuit haar ervaring kwam ze erachter hoe waardevol coderen binnen het onderwijs kan zijn. Niet omdat Pauline zou willen dat iedereen een carrière in de ICT begint, maar vooral omdat je door middel van coderen zoveel verschillende vaardigheden aan kan leren.

Programmeren wordt vaak ingezet als extra lessen, maar zij vindt het belangrijk dat juist alle kinderen deze kans moeten krijgen. Programmeren is een onderdeel van Computational Thinking (de computer inzetten om een probleem op te lossen). Met de micro:bit kun je echt aan de slag gaan met Computational Thinking wat een onderdeel is van digitale geletterdheid. Als docente in het Speciaal Onderwijs zet ze leerlingen het liefst aan het werk: je leert het beste hoe iets werkt, als je het zelf gaat doen, is haar uitgangspunt.  Spreker Pauline Maas is praktisch ingesteld en gaat graag op zoek naar creatieve oplossingen. Ze geeft gastlessen techniek en media aan scholieren en verzorgt al ruim tien jaar lezingen over digitaal knutselen en programmeren. Haar motto, “je gaat met iets naar huis wat je morgen in je klas kan doen”.

Pauline Maas schreef een aantal boeken over o.a. gamemaker en ontwikkelde lesmateriaal en educatieve spellen speciaal om kinderen te laten nadenken over hun mediagebruik. Ze is medeauteur van het boek onderWIJS met ICT en heeft ze meegewerkt aan projecten als: Sociaal met Media, ABC poster en recent DigiDuck. In 2015 verscheen haar nieuwste boek ‘Codeklas’ met 40 tools om aan de slag gaan met programmeren. Haar nieuwste boek heet Microbit101 uit, met 101 projecten om te maken met de microbit (een minicomputertje).

Bekijk de lezingen van Pauline Maas
Lezingen van spreker Pauline Maas

Pauline verzorgt lezingen over de volgende onderwerpen

 • Lezingen over de microbit, programmeren, codekinderen, codeweek, maker movement en steam
 • Het gaat niet om het programmeren maar om creatief denken
 • Microsoft Innovative Educational Expert
  Vrijblijvend informatie over Pauline Maas

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Pauline Maas geeft lezingen over de volgende onderwerpen