Loading content ...

Peter Kapitein

Peter Kapitein

Patients first!

Wegens zijn drie keer terugkomende kanker heeft spreker Peter Kapitein veel ervaring met ziekenhuizen en zorg.  Hij laat mensen zien hoe je je leven met kanker op een positieve manier vorm kan geven. Jaarlijks geeft hij vele lezingen, speeches en voordrachten over kanker. Hiernaast publiceert hij columns, (wetenschappelijke) artikelen en boeken. Zijn doel is er voor zorg te dragen dat iedereen goede zorg krijgt.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sinds 2005 heeft spreker Peter Kapitein lymfeklierkanker en nadat de ziekte 3 keer teruggekomen is, is hij sinds een beenmergtransplantatie in 2008 vrij van ziekte en leeft hij met een uitstekende kwaliteit van leven. Peter  Kapitein is ‘fan van de gezondheidszorg’. Hij heeft louter goede zorg, artsen, verpleegkundigen en behandelingen gehad.

Peter Kapitein drijvende kracht achter Inspire2Live, met de missie van kanker een chronische ziekte te maken.  Patiënten, artsen en wetenschappers worden samengebracht om maximaal voordeel te realiseren voor de zorg voor de patiënt. Zij doen dit door emotie en argumenten met elkaar te combineren. De emotie zorgt voor de onuitputtelijke energie om nooit op te geven, de argumenten overtuigen iedereen van de noodzaak de gezondheidszorg weer op de leest van de patiënt te schoeien. Dat is nu niet het geval.

Peter werkt bij De Nederlandsche Bank, die hem vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid faciliteert om zijn werkzaamheden voor Inspire2Live te verrichten. Het verschaft hem de vereiste onafhankelijkheid bij de uitvoering van zijn missie. Op 19 oktober 2012 ontving Peter Kapitein een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

  Spreker Peter Kapitein geeft lezingen en schrijft boeken waarbij hij de zorgsector en de farmaceutische industrie bevraagt, en hij op komt voor de belangen en de leefwereld van de patiënt die eenmaal ziek – vaak in een doolhof terecht komt. Hij gaat daarbij dieper in op:

  • Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Hoe werkt de gezondheidszorg nu echt en waarom staat de patiënt niet centraal?
  • Het gaat over mijn data! Patiënten hebben het recht over hun eigen data te beschikken en niet iemand anders.
  • Ik heb kanker en leef een goed, gelukkig en gezond leven. Hoe geef je je leven betekenis na een ingrijpende gebeurtenis? Wat je overkomt heb je niet in de hand, wat je er mee doet wel.
  • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Maak je dromen waar door iets te doen waarvan iedereen zegt dat het niet kan.
Gerelateerde sprekers

Peter Kapitein geeft lezingen over de volgende onderwerpen: