Loading content ...

Peter Mol

Peter Mol

Passend Onderwijs

Peter Mol geeft regelmatig workshops en lezingen over uiteenlopende onderwerpen, maar altijd gerelateerd aan gedrag van leerlingen en/ of leraren. Typerend aan zijn lezingen en workshops zijn de vele praktijkvoorbeelden.

 

 

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op! Vul uw gegevens in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Peter Mol is orthopedagoog en directeur van een centrum voor Gedrag en Scholing. Heeft gewerkt in het basisonderwijs, onderwijs aan slechthorende kinderen en kinderen met communicatieproblemen, onderwijs aan langdurig zieke kinderen en kinderen met ernstige gedragsstoornissen c.q. psychiatrische problematiek.

Tijdens zijn lezingen laat hij op humoristische wijze zien dat nieuwe theoretische benaderingen in de praktijk vaak al lang zijn uitgevonden. Vakmanschap binnen het onderwijs is niet af te dwingen of te vatten in regels, procedures of plannen van bovenaf, maar kan wel gestimuleerd en gefaciliteerd worden. Hier schreef hij verschillende boeken over waaronder ‘Passend voortgezet onderwijs’, ‘Pedagogisch vakmanschap in 55 verhalen’ en ‘Actief Schoolbeleid’.

Passend onderwijs kan alleen een succes worden wanneer leerkrachten hier vanuit hun vakmanschap invulling aan kunnen geven. Aan de hand van praktijkervaringen laat Peter zien hoe je, soms door heel simpele handelingen, je vakmanschap vergroot. Peter schreef een boek over dit thema genaamd ‘Passend onderwijzen’.

    • Passend Onderwijs

    • Motivatie & Creativiteit – Werken vanuit de belangstelling van de leerling

    • Gedragsstoornissen & psychiatrische problematiek

Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers