Loading content ...

Peter Riezebos

Peter Riezebos

Multidisciplinair wetenschapper en ondernemer

Als multidisciplinair wetenschapper en ondernemer kent spreker Peter Riezebos een achtergrond van zowel psychologie, communicatiewetenschap, bedrijfskunde en wijsbegeerte. Peter focust zich vooral op politiek en het mondiaal onderwijs. Peter doet momenteel onderzoek over het indentificeren van hersenprofielen zowel in Nederland als China.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Goede planning, Pro-actief leren en jezelf toetsen. Dit zijn volgens spreker Peter Riezebos de drie manieren om je eigen leerstijl te bevorderen. Een markeerstift? Die heb je niet nodig. Methoden als high-ligten en samenvatten blijken helemaal niet zo effectief te zijn. Peter bespreekt de effectiviteit van verschillende leermethoden en geeft op maat gemaakte adviezen. Peter Riezebos is inzetbaar als spreker, dagvoorzitter en presentator. Daarnaast is hij ook inzetbaar als eenpersoons denktank en onderwijsontwikkelaar.

Peter deed verschillende onderzoeken aan de East China Normal University te Shanghai en Harvard University te Cambridge (Boston). De studie was gericht op het identificeren van hersenprofielen en het bepalen welke leermethoden hier het beste bij passen. Hierbij kunt u denken aan zowel Autisme en ADHD. Het doel van Peter is om mensen de gelegenheid te bieden zich beter te kunnen ontwikkelen via instructies en technieken die het best bij de persoon aansluiten. Door middel van Peter’s term ‘Ontblokken’ stimuleert hij mensen om cognitieve obstakels te ondermijnen.

Peter Riezebos traint politici in debatvaardigheden en presentatietechnieken. In het boek dat hij samen met Jeroen Diepemaat schreef: ‘waarom ben ik een liberaal’, worden vragen als: wat is vrijheid? Hoe denken liberalen over zaken als onderwijs? beantwoord.

 

  Lezingen van spreker Peter Riezebos

  • Leerprocessen
  • Onderwijs
  • Het omgaan met moeilijkheden bij het leren
  • Debatvaardigheden en presentatietechnieken
  • Liberalisme
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Peter Riezebos geeft lezingen over de volgende onderwerpen: