Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Prof. Dr. Willem Koops

Prof. Dr. Willem Koops

Hoogleraar Ontwikkelingspsychologie

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Prof. Dr. Willem Koops

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
About icon

Over Prof.

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Prof. Dr. Willem Koops studeerde Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn afstuderen in 1968 werkte hij hier als docent/onderzoeker Ontwikkelingspsychologie tot 1981. Hierop volgde een nieuwe baan, deze keer tot 2002 als hoogleraar Ontwikkelingspsychologie bij Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. In 2000 aanvaarde hij aan de Universiteit Utrecht de leerstoel Ontwikkelingspsychologie. In 2007 werd hij hier Universiteitshoogleraar en de naam van de leerstoel werd gewijzigd in: “Grondslagen en Geschiedenis van de Ontwikkelingspsychologie en Pedagogiek”.

Spreker Willem Koops heeft veel ervaring met verschillende onderzoeksprojecten over cognitieve en sociale ontwikkeling. Daarnaast publiceert hij regelmatig in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften over verscheidene onderwerpen. Zijn internationale ervaring bestaat uit kortere perioden als gastdocent en -onderzoeker aan diverse universiteiten in de VS, Japan en Indonesië, maar ook was hij hoogleraar in de Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Michigan, Ann Arbor, VS van 1991 tot 1993. Hij was hier in functie als ‘ Netherlands Visiting Professor’ en als ‘Fulbright Fellow’.
Hiernaast is Prof. Dr. Koops ook bestuurslid, voorzitter en/of redacteur van verschillende wetenschappelijke tijdschriften en verenigingen, zoals van het bestuur van het ADNG (Archief en Documentatiecentrum van de Nederlandse Gedragswetenschappen) en is hij fellow van de American Psychological Association, van de Association of Psychological Science en van de ISSBD (International Society for the Study of Behavioral Development).

Als ontwikkelingspsycholoog onderzoekt spreker Willem Koops de psychische verandering die mensen doormaken in hun leven. Hij geeft hier graag lezingen over, onderwerpen waarover hij bijvoorbeeld heeft gepraat zijn seksuele ontwikkeling, adolescentie-vraagstukken, de ontwikkeling van het denken maar ook agressie bij kinderen. Prof. dr. Koops denkt na over pedagogische vraagstukken maar ook wat de geschiedenis is van het denken over kinderen. Hij heeft meegewerkt aan verschillende boeken over deze onderwerpen. Voorbeelden zijn: “Het Kind als Spiegel van Beschaving”, “Lachen en Huilen in Ontwikkeling” en “Sinterklaas Verklaard”. Prof. dr. Koops gaat graag met u in gesprek over de ontwikkelingen van kinderen en hoe u hier mee om kunt gaan. Hij geeft u met zijn grondige wetenschappelijke achtergrond een degelijk inzicht in de ontwikkelingspsychologie en in de specifieke vragen die u graag beantwoord wilt hebben.

Bekijk het interview met spreker Willem Koops hier. 

Bekijk de lezingen van Prof. Dr. Willem Koops

  Lezingen van spreker Willem Koops

  • Agressie bij kinderen
  • Bestaat de adolescentie wel?
  • Seksuele ontwikkeling
  • Het verdwijnen van de kindertijd
  • De ontwikkeling van lachen en huilen
  • Kunnen we nog opvoeden?
  • Globalisering van de opvoeding
  • Opvoeding als spiegel van de beschaving
Vrijblijvend informatie over Prof. Dr. Willem Koops

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Prof. Dr. Willem Koops geeft lezingen over de volgende onderwerpen