Loading content ...

Rein van der Mast

Rein van der Mast

Additive Manufacturing (3D printen)

Spreker Rein van der Mast begeleidt bedrijven die de nieuwe vervaardigingstechniek 3D printen, in combinatie met andere, meest digitale hulpmiddelen, op een winstgevende manier wensen te implementeren in hun productie. Tijdens zijn masterclasses laat hij u graag kennismaken met de nieuwe kansen.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In 2013 introduceerde hij ’s werelds eerste 3D geprinte vulpen, geprint in titanium! Rein van der Mast behoort tot de kleine groep experts in Nederland op gebied van 3D printen.

Spreker Rein van der Mast studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Daarnaast verdiepte hij er zich bij Werktuigbouwkunde in machinebouw en ontdekte 3D printen. Wat later paste hij het toe en deed onderzoek naar nieuwe toepassingsmogelijkheden ervan. Als manager Design & Engineering bij was hij nauw betrokken bij het ontstaan van Additive Industries, producent van ’s lands eerste industriële poederbed metaalprinter. Hij is eigenaar van SOLide | SOLutions In Design Engineering, publiceert, adviseert en verricht onderzoek. Rein geeft inspirerende lezingen over kansen die 3D printen biedt en laat bedrijven in workshops ontdekken welke kansen 3D printen hen biedt.

  Lezingen van spreker Rein van der Mast

  •       3D printen binnen uw bedrijf?

  3D printen, ook additive manufacturing genoemd, leek aanvankelijk een leuke hobby. Inmiddels is gebleken dat er wel degelijk renderende toepassingen mogelijk zijn die 3D printen interessant maken voor producenten en bedrijven. Spreker Rein van der Mast laat zien op welke manier nieuwe technieken van waarde kunnen zijn binnen uw bedrijf, ook in combinatie met de aanwezige, meer conventionele productiemiddelen.

   

  •        3D printen en Customization

  3D printen biedt enorm veel mogelijkheden als het gaat om maatwerk. Steeds vaker kan de individuele consument direct invloed uitoefenen op het product zoals het voor hem klantorder-gestuurd gemaakt wordt.  Wanneer de behoefte aan variatie in uw assortiment toeneemt biedt 3D printen de mogelijkheid hier op in te spelen. Ook voor het maken vanreserveonderdelen is 3D printen geschikt en het biedt ruimte aan nieuwe bedrijfsmodellen en inrichting van de productieketen.

Gerelateerde sprekers

Rein van der Mast geeft lezingen over de volgende onderwerpen: