Loading content ...

Remco Kuipers

Remko Kuipers

Voedingswetenschapper: Een Moderne Oerleefstijl

Volgens spreker Remko Kuipers zijn “moderne” gezondheidsklachten zoals overgewicht, pijnlijke gewrichten, beroertes, etc. allen te danken aan een verkeerd dieet. Volgens Remko zouden we net als onze verre voorvaders ons aan een oerdieet moeten houden. Immers, onze genen stammen uit de oertijd dus moet onze leefstijl (Lees: voeding) ook aan de oertijd voldoen.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sinds 2012 is Remko Kuipers promovendus op het gebied van evolutionaire geneeskunde. Hij onderzocht voornamelijk de relatie tussen evolutie en leefstijl (voeding). Zo schreef Remko het boek “Het Oerdieet”. Hierin verklaart Remko dat onze genen, die afstammen uit de oertijd, en ons moderne voedingspatroon niet meer aansluiten op elkaar, wat resulteert in maatschappelijke gezondheidsproblemen zoals overgewicht, beroertes, hartfalen, etc.  Daarnaast spelen externe factoren zoals stress, slaaptekort, een rol. Remko onderzocht hoe de balans tussen onze genen en ons voedingspatroon hersteld kan worden. Als oplossing levert Remko in zijn boek echte “Oer” recepten om de relatie tussen genen en voeding weer in balans te brengen.

Spreker Remko Kuipers stipt maatschappelijke problemen aan en gaat op zoek naar de antwoorden. Met meer dan 10 jaar ervaring in onderzoek naar evolutionaire geneeskunde weet Remko alles over de wetenschappelijk onwaarheden en mythes van voeding. Voor zijn landurige onderzoek naar de relatie tussen evolutie en voeding leefde Remko verschillende jaren samen met primitieve jager- en verzamelaars van Afrika. Remko put uit deze ervaring om zijn lezing over wetenschappelijk materie te complementeren met persoonlijk anekdotes. Zijn passie en enthousiasme zijn aanstekelijk en Remko weet dit als geen ander over te brengen op zijn publiek.

  Lezingen van spreker Remko Kuipers

  • De relatie tussen voeding en oermens
  • Evolutionair geneeskunde
  • Voeding
  • Maatschappelijke gezondheidsproblemen
Gerelateerde sprekers

Remko Kuipers geeft lezingen over de volgende onderwerpen: