Loading content ...

René Cuperus

René Cuperus

Trendwatcher & Trend-duider

Spreker René Cuperus is columnist van de Volkskrant. In zijn columns houdt hij de vinger aan de pols van onze chaotische tijd. Dat doet hij via originele en tegendraadse analyses van de allernieuwste politiek-maatschappelijke trends. Cuperus levert ‘tijdgeest- verkenningen’ op het scherp van de snede. Wat houdt onze samenleving bijeen? Hoe organiseren we houvast in een doldraaiende wereld? Urgente kwesties voor iedereen, voor elke organisatie, die bij de tijd wil blijven en de boot niet wil missen.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cultuurhistoricus en spreker René Cuperus is Europa-expert, populisme-expert en Duitsland-kenner. Als trendwatcher en strategisch analist geeft hij regelmatig lezingen, masterclasses en colleges. Hij was lange tijd werkzaam als wetenschappelijk medewerker en Directeur Internationale Betrekkingen van de Wiardi Beckman Stichting, denktank van de PvdA, en actief in het internationale netwerk van denktanks.

Momenteel is hij als gastonderzoeker verbonden aan het Duitsland Instituut van de Universiteit van Amsterdam en werkt hij als strategisch adviseur op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Spreker René Cuperus schreef een aantal boeken waaronder ‘De Wereldburger bestaat niet’ (2009), ‘De politiek van de euro. Biografie van een kwetsbare munt’ (2012) en ‘Het Humeur van Nederland’ (2013). Recent verscheen mede onder zijn redactie, ‘Over de Grens. De Vluchtelingencrisis als reality test’ en een bundel van King’s College London, met daarin zijn bijdrage over de problematische toekomst van de Europese sociaal-democratie.

Als vaste columnist schrijft René Cuperus een tweewekelijkse column in de Volkskrant, en treedt hij onregelmatig op op de radio (Met het Oog op Morgen, Bureau Buitenland) of TV (Buitenhof, Nieuwsuur).

    Lezingen van spreker René Cuperus

    • Hoe organiseren we houvast in een doldraaiende wereld?
    • Politiek-maatschappelijke trends
    • Tijdgeest verkenning
Gerelateerde sprekers

René Cuperus geeft lezingen over de volgende onderwerpen: