Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Renee Kelder vertelt vanuit haar eigen ervaring over drugs

Renee Kelder

Renee Kelder

Verslavingsdeskundige

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Renee Kelder

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Renee

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

Redenen om spreker Renee Kelder te boeken

 • Verslaving wordt tot in het kleinste detail besproken tijdens lezingen van Renee
 • Lezingen vol inzichten die je aan het denken zetten
 • De ruime ervaring van Renee als spreker zorgt gegarandeerd voor een professionele presentatie en een succesvol evenement
Spreker Renee Kelder

Renee Kelder vertelt vanuit haar eigen ervaring over drugs

Spreker Renee Kelder (1985) is afgestudeerd maatschappelijk werkster en schrijfster.  Het boek De Parttime-junkie is Renee Kelders debuut waarmee ze zichzelf neerzet als verslavingsdeskundige en de eerste die met een autobiografisch boek verschijnt over GHB. Renee studeerde in 2015 af met een universitair onderzoek naar verslaving en terugvalproblematiek. Daarnaast schreef ze hetzelfde jaar mee aan het boek ‘Nederland, een objectief zelfportret’, haar bijdrage gaat over de XTC pil.

Verslaving is een universeel thema. Drugs als XTC, speed en GHB zijn sterk vertegenwoordigd in ons land en ook daarbuiten. De dialoog over de normalisering van drugsgebruik moet (vaker) worden gevoerd. Want maar liefst 1 op de 5 mensen raakt op de een of andere wijze verslaafd in zijn leven en wat betreft GHB is deze drug nog verslavender dan heroïne. Tijdens een lezing over drugs zal spreker Renee Kelder vanuit haar eigen ervaring vertellen.

Renee spreekt regelmatig over maatschappelijke en verslavingsgerelateerde thema’s. Dit deed ze o.a. op Lowlands, op middelbare scholen, bij overheidsinstanties en in het bedrijfsleven. Ook is Renee Kelder regelmatig in de media te zien. Ze was onder meer te zien bij Spuiten en Slikken, De Wandeling, Pauw en Witteman en op de Belgische tv. Naast haar lezingen omtrent verslaving geeft Renee ook trainingen gegeven aan mariniers over de werking van groepsprocessen en wilskracht.

Bekijk de lezingen van Renee Kelder
Lezing van spreker Renee Kelder

Schrijftraining ‘Debuteren kun je leren!’ o.l.v. De schrijvende zusjes

Renee geeft samen met haar zus en schrijfster Eva Kelder schrijftrainingen ‘Debuteren kun je leren!’. In deze unieke en persoonlijke training leggen de schrijvende zusjes Eva & Renee Kelder uit dat iedereen een geboren verhalenverteller is. Zij geloven dat iedereen iets te vertellen heeft. Wat is jouw verhaal? Tijdens de training reiken ze je handvaten aan om het schrijven als tool te gebruiken en zo te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je naartoe wilt. Vice versa leidt deze zelfkennis en het ontdekken van je persoonlijke drijfveren tot succesvol schrijven.

Ze gaan samen met jou het verhaal, waar je aan werkt of dat in je hoofd zit, kneden, smeden en perfectioneren. Aan de hand van theorie, inspiratiebronnen uit kunst en filosofie, en praktische, intensieve begeleiding – individueel en in groepsverband – werken ze toe naar je (autobiografisch) debuut.

Lees hier meer over de schrijftraining & Lees hier het interview met spreker Renee Kelder.

  video van spreker Renee Kelder

  Part-time Junkie

  Bekijk de lezingen van Renee Kelder
  05.02.2020

  Een heldere boodschap vanuit persoonlijke ervaring

  Renee Kelder spreekt over drugsverslaving, haar persoonlijke ervaringen staan hierin centraal. Ze schreef het boek ‘ De Parttime-junkie’ en geeft schrijftrainingen. Meer weten over Renee’s lezingen en haar motivatie? Lees het interview.

  Jouw lezingen staan vooral in het teken van verslaving, welke boodschap wil je met jouw lezing aan het publiek meegeven?

  Renee Kelder verteld: Wat ik heb geleerd van de periode dat ik bij Defensie aan Mariniers trainingen gaf is dat je alles bespreekbaar moet maken. Het is belangrijk om te weten hoe je in een bepaalde situatie zal reageren. Als je van te voren al hebt besproken hoe je in een bepaalde situatie denkt te handelen, zal je sneller de voor jou juiste beslissing kunnen nemen. Dit is ook mijn belangrijkste boodschap als ik lezingen geef over verslaving. Je staat op een feestje, het is gezellig, je bent met leuke mensen en er wordt je XTC aangeboden. Wat doe je? Door hier al over te hebben nagedacht zal je minder snel worden overvallen door de situatie. Verslaving is een universeel thema. 1 op de 5 mensen in Nederland maakt weleens misbruik van drank of drugs. Ik vind dat dit onderwerp meer aandacht verdient op scholen en ook in het bedrijfsleven.

  Je hebt een autobiografisch boek geschreven, hoe was het voor jou om terug te blikken op de periode waarin je veel drugs gebruikte?

  Intens! Het is een boek geworden waarin ik mezelf niet spaar en me heel kwetsbaar opstel. Het gaat ook niet alleen maar om de drugsverslaving. Het is een verhaal van iemand die worstelt met het leven. De strijd van aan de ene kant het maximale uit het leven willen halen en aan de andere kant te willen verdwijnen. Onzichtbaar willen worden. Maar door het schrijven van mijn boek heb ik de moeilijke jaren van mijn drugsverslaving kunnen laten transformeren. Er ligt nu een boek, ik heb de filmrechten verkocht en ik spreek in binnen- en buitenland over verslaving en groepsprocessen.

  Je bent momenteel bezig met het schrijven van je tweede boek, is drugsgebruik ook in dit boek een van de thema’s?

  Ja, ik ga verder met het schrijven van autobiografisch proza. in mijn tweede boek duik ik in de familiegeschiedenis van mijn vader. Mijn opa was een bekende Nederlandse trompettist, met een drankprobleem. Het was een fascinerende man die de sterren van de hemel speelde als hij moest optreden maar als hij vrij was in pyjama door het huis doolde en zijn vrouw terroriseerde. Ik vind het mooi als in een verhaal het onverenigbare samenkomt.

  05.10.2019

  Debuteren kun je leren

  Renee Kelder en Eva Kelder geven samen de schrijftraining ‘Debuteren kun je leren’.  In dit artikel vertellen de zussen over de training. 

  Hoe is de schrijftraining ‘debuteren kun je leren’ tot stand gekomen’?

  We zijn gelijktijdig gedebuteerd in het voorjaar van 2014 met respectievelijk De Parttime-junkie (Prometheus) en Het leek stiller dan het was (Meulenhoff). Als De schrijvende zusjes hebben we vervolgens met een eigen literaire programma Duo-debuteren door Nederland getoerd. We stonden in bibliotheken, boekhandels en op festivals zoals Lowlands. Een te gekke tijd! Tijdens het schrijven van onze romans ontstond het idee samen schrijftrainingen te gaan geven. We vinden niets leuker dan onze passie voor literatuur delen met (aspirant)schrijvers.

  De schrijvende zusjes, zit deze passie in de familie?

  We zijn opgegroeid in een creatief gezin. Onze moeder is kunstenaar en psychotherapeut, onze vader maakt documentaires. De liefde voor taal en creativiteit is ons dus met de paplepel ingegoten. En met een moeder als psycho-therapeut ontkom je er ook niet aan om jezelf en je omgeving regelmatig onder een vergrootglas te leggen haha. Goud voor een schrijver!

  Jullie willen anderen inspireren met jullie schrijftraining, zijn jullie ook een inspiratie voor elkaar?

  Ja enorm! Schrijver zijn is een eenzaam vak. Je sluit jezelf voor een jaar of langer op, je doucht je nog amper, maakt je niet meer op…Je zit alleen nog maar in je eigen hoofd te kneden en te smeden aan dat ene verhaal. Maar doordat we op hetzelfde plein wonen konden we ook af en toe samen schrijven. Praten over onze boeken, veel koffie drinken en even samen als smoezelige schrijvers door het leven gaan.Tijdens de schrijftrainingen vullen we elkaar bovendien goed aan. Eva neemt vanuit haar achtergrond als letterkundige en journalist taal, techniek en stijl voor haar rekening. Renee behandelt als afgestudeerd humanist en maatschappelijk werker het psychologische en mentale effect van schrijven op je tekst en op je persoonlijke ontwikkeling.

  Voor wie is de schrijftraining ‘debuteren kun je leren’ het meest geschikt?

  Zoveel mensen dromen ervan om ooit een boek te schrijven. Wij willen als De schrijvende zusjes mensen helpen deze droom om te zetten in daden! Aan de hand van theorie, inspiratiebronnen uit kunst en filosofie, en intensieve begeleiding – individueel en in groepsverband – werken we toe naar hét verhaal wat jij wil vertellen. De schrijftraining is ook geschikt voor mensen die domweg gelukkig worden van schrijven. Van cursisten krijgen we vaak te horen dat ze zichzelf ook beter leren kennen door het schrijven. En daardoor weer beter gaan schrijven. Laatst vergeleek iemand het met een mindfulness cursus die hij had gevolgd. Hij luisterde nu beter naar z’n vrienden en had meer geduld ontwikkeld. Dat is toch een geweldig compliment?!

  Bekijk de lezingen van Renee Kelder
  Vrijblijvend informatie over Renee Kelder

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Renee Kelder geeft lezingen over de volgende onderwerpen